НА ЖИВО: Кубрат Пулев - Хюи Фюри

6
Кобрата слага ръкавиците за яростна битка с британеца Хюи Фюри
Кобрата слага ръкавиците за яростна битка с британеца Хюи Фюри

Най-очакваната битка на боксовата гала в “Арена Армеец” в София Кубрат Пулев - Хюи Фюри ще започне след броени минути.

Очаква се Кобрата и братовчедът на Тайсън Фюри да се излизат един срещу друг в битка за претендент №1 за световната тила на IBF.

Настъпи големият миг за Кубрат Пулев. Българският боксьор се изправя пред едно от най-големите изпитания в своята професионална кариера.

Кобрата слага ръкавиците за яростна битка с британеца Хюи Фюри, а залогът е повече от голям - званието "официален претендент за пояса на Международната боксова федерация".

Това означава, че ако правилата бъдат спазени, някой измежду гореспоменатите ще се изправи в незабравим сблъсък с шампиона Антъни Джошуа, най-вероятно в средата на 2019 година.

Емоцията за нас българите ще бъде още по-голяма, тъй като гладиаторското съперничество между Кубрат и Хюи ще се проведе в зала "Арена Армеец", където хиляди ще подкрепят нашия боксов представител.

А сега към съществената част. Кобрата излиза на ринга след около година и половина прекъсване. След като скъса договора си със "Зауерланд" Пулев се нуждаеше от малко време, за да организира тази сериозна галавечер с помощта на своя промоутър Ивайло Гоцев. Видимо Кубрат изглежда в изключително добра физическа форма, като вчера закова кантара на 109 килограма. За справка, през 2017 година той тежеше със 7 кг. повече.

По време на своя подготвителен период, Пулев и треньорът му Ули Вегнер наблегнаха на играта в отбрана. Подобно на своя братовчед Тайсън, Хюи Фюри е доста нестандартен боксьор, който има раздвижен гард и е способен да нанася изненадващи удари от различни позиции. Никой в лагера на Кобрата не мисли за загуба, тъй като поражението най-вероятно ще сложи край на неговите сериозни амбиции на боксовата сцена.

24-годишният Хюи Фюри е с два килограма по-лек от Пулев, като стои с 4 см по-високо и има предимството на по-големия разтег при ръцете. Шампионът на Острова обаче няма завършващ удар, като не е успял да нокаутира нито един сериозен боксьор в досегашните си 22 двубоя.

Единствената загуба на островитянина датира от преди година, когато на 23 септември загуби от Джоузеф Паркър в битка за пояса на WBO в тежка категория.

Хюи и екипът му демонстрираха добро поведение в България, като нито веднъж не пожелаха да атакуват вербално или физически опонентите си от другия ъгъл. Фюри дори се изхвърли, че толкова много обича нашата родина, изразявайки увереност, че част от нашите сънародници ще го подкрепят срещу Кобрата.

Битката Пулев vs Фюри има и финансово естество, като победителят ще прибере близо 2 млн. долара!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари