На "Топлофикация" с любов!

0

Получих обаждане от “Топлофикация”, любезно ме поканиха понеже приключват финансовата година да им изплатя задълженията които имам към дружеството в седем дневен срок.

Дни преди Коледа… някой май иска да си раздаде бонуси, на гърба на излъганите потребители,

Малко предистория.

Преди 5 години през 2010 бях осъден, от дружеството без да бъда информиран за заведеното дело срещу мен. Сумата беше около 5 хил. лева. Тогава реших да изтегля кредит за да погася задължението. Междувременно “Топлофикация” запорира сметките ми. Изтеглих кредит и отидох в централата за да погася задължението. След като им броих пълната сума от там ме увериха, че до 14 дни всички сметки ще бъдат разблокирани. От умрял писмо… след няколко месеца, след като никой не направи нищо от “Топлофикация” реших да се опитам да оправя сам нещата. Срещнах се със съдия изпълнителя за да се опитам да разблокирам с негова помощ  банковите сметки. Както може би се досещате, от него получих отговор, че това е невъзможно докато “Топлофикация” не му изпрати писмо, че съм погасил задължението. Реших, че явно няма да стане за това започнах да се оправям някак си сам. Направих си нови сметки и тн.

Сега сме 2015 година, сметките ми все още не са разблокирани. През 2013 г. се случи авария през зимата. Централна тръба се спука във входа и наводни избените помещения на всички живущи. Понеже съм домоуправител на входа, трябваше да се заема да отстраня проблема. Звъннах на аварийната служба на “Топлофикация” и им обясних проблема.

Бях потресен от отговора: След като тръбите са във входа отговорността за поддръжката е ваша, и вие трябва да извършите ремонта, ние можем да ви пратим само майстори, но вие ще платите за това?”

Какво? Нали, ако искам да се откажа тръбите са ваши и не мога да ги пипам? А като се спукат, стават мой така ли?

Не ви ли се струва шизофренично?

Хванах се събрах пари от входа, през зимата търсех майстори, входа  два дни приличаше на сауна. Станах общ работник за да се извърши по-бързо ремонта, копах, разбивах бетонната плоча на пода, защото майсторите (те са от аварийната служба на същото дружество)  са заети и с други часпром аварии, накрая им заплатих 360 лв.

През 2015 аз  отново съм осъден от “Топлофикация” този път за 4300 лв. От дружеството за топлинно счетоводство дори не си правят труда да ме търсят за да ме засекат. Пишат бележки с дати, после казват не ви намерихме на датата дай 80 лв. за повторно засичане.

Как бе? Аз бях вкъщи? Как ме намерихте да ми дадете изравнителната сметка, а не ме намерихте да ме засечете? Не сте ли малко в конфликт на интереси? Не е  ли по- изгодно за вас, да не ме намерите за да ми вземете 80 лв. вместо да си свършите работата?

Пуснете жалба!

До кого?

До нас? И ще дойдем да ви засечем, като платите 80 лв.

Парен каша духа!

Извадих си изводи от първия път и реших, че за да не ме вземат за "куче касичка, ще плащам разсрочено.

Този път пари на куп на “Топлофикация” няма да  дам.

За това на основание на решението на съда, им написах писмо, че искам сключване на споразумение за разсрочено плащане. Месец след моето писмо, получих уведомление от съда, че наглеците искат преразглеждане на делото защото съда бил пропуснал лихвата в решението, до окончателно изплащане на задължението.

Каква лихва бе джанъм?

Нали ви писах, че искам да започна изплащането веднага за да го погася по-бързо? Или, ще тупате топката с месеци за да вървят лихви, и някой ден след 5-6 месеца, ще ме поканите да сключим споразумение, когато лихвите са станали колкото задължението?

Днес получих обаждане от “Топлофикация” зарадвах се, викам си край, ще почна да им плащам задължението и ще ме оставят на мира…

Да, ама не!

Служителката ми обясни, че за тази година имам задължение от 2400 лв. и мога да го изплатя в 7 дневен срок преди Коледа? Докато пиша тези редове 30 минути след първото обаждане ми се обадиха втори път, друг служител със същото предложение?

Абе, вие знаете ли кой какво прави, във вашата компания? Или просто търсите спонсори за Коледа?

Обясних, и че сметките ми са блокирани и ако след 5 години са решили да ги разблокират, мога и да си платя, в противен случай аз ще ги съдя!

Този път аз ще ви съдя! И на Онбудсмана ще пиша, и на Европа, ще се оплача, дано някой си мръдне пръста и покаже на тези кретени, че не могат да ни правят на маймуни!

Сигурен съм, че в това положение са много хора. А, "Топлото" осъдиха ли го, плати ли?

Само в България отпадъчната енергия, от производството на ток (топлинната) струва повече от самия ток! Боклука е по скъп от продукта! И ни съдят!

Добре дошли в Абсуирдистан!/

 

Автор: Цветан Фиков/ No-comment

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари