МВР: Още 650 000 души са в обсега на разширена система за оповестяване

0
Изграждането на системата обхваща близо 106 общини
Изграждането на системата обхваща близо 106 общини

Изграждането на системата обхваща близо 106 общини

Още около 650 000 души у нас са в обсега на разширена система за оповестяване. Надграждането на съществуващата струва близо 48,5 млн лева. Това каза на пресконференция директорът на дирекция “Комуникационни и информационни системи” в МВР Георги Борисов.

Изграждането на системата обхваща близо 106 общини. Сред тях са Бургас, Варна, Враца, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян и Стара Загора и обектите с висок рисков потенциал по отношение критична инфраструктура.

Подготвени за изграждане са системи във Видин, Перник, Ямбол.

С изпълнението на дейностите по проекта се осигурява навременно предупреждение и оповестяване на хора на територията на даден общински център за предстоящо или настъпило бедствие. Системата излъчва указания за необходимите мерки и последващи действия, чрез акустични сигнали и гласова информация на живо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари