МВнР предупреди българите в Канада и пътуващите натам

1
Застрашени са населените места в районите на общините Форт МакМъри и Форт Нелсън
Застрашени са населените места в районите на общините Форт МакМъри и Форт Нелсън

Застрашени са населените места в районите на общините Форт МакМъри и Форт Нелсън

Министерството на външните работи предупреди българите за интензивни горски пожари в канадските провинции Алберта и Британска Колумбия.

В резултат на необичайно високите температури за сезона и недостатъчното количество валежи, интензивни горски пожари са обхванали обширни площи в западните канадски провинции Алберта и Британска Колумбия, предупреждават от ситуационния център на МВнР.

От разрастване на пожарите са застрашени населените места в районите на общините Форт МакМъри и Форт Нелсън, като жителите са получили предупреждения да напуснат домовете си или да бъдат в готовност да се евакуират. Федералното правителство на Канада не изключва пожарите да обхванат и други провинции.

В тази връзка, МВнР препоръчва на планиращите пътуване до Канада български граждани предварително да се информират за ситуацията, да следят актуалната информация на местните власти за евентуално наличие на природни бедствия/аварии, а при предприемане на пътуване до Канада да се подготвят за особеностите на местните климатични и атмосферни условия.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Канада, могат да се обръщат към следните наши представителства в страната: Посолство на Република България в Отава на следните телефонни номера: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефон в извънработно време: +1 613 316 1631.

Генерално консулство на България в Торонто на следните телефонни линии: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78; дежурен телефон в извънработно време: +1 416 892 1738.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари