Мръсни фекални води са убили рибата в река Девинска

0
Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в река Девинска
Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в река Девинска

Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в река Девинска

Прокуратурата в Смолян е образувала досъдебно производство по случая със замърсяването на река Девинска. Измирането на рибата в нея е причинено от заустване на отпадни канализационни води, съобщават от РИОСВ - Смолян. Проверка на екоинспекцията е установила, че предприятие за бутилиране на минерална вода е допуснало изтичане в реката на отпадъчни води от производствената дейност и с битово-фекален характер. Заустването на отпадните води е прекратено при проверката на екипа на РИОСВ, предава БНР.

Сигналът за плуваща умряла риба е получен вчера на тел. 112. Екип на екоинспекцията незабавно е извършил проверка на място. Според заключението на екоинспекторите, заустването е станало в момент на подмяна на помпи, които изпомпват отпадните води към канализационната мрежа на града. Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в р. Девинска.

Предстои анализ на пробите на речните води, който се очаква да е готов в началото на следващата седмица. Според резултатите от тези изследвания ще се определи вида на административно-наказателните санкции, които ще бъдат наложени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    А-хаааа!
    Да, бе, ние ви повярвахме, че рибата е измряла от лайна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари