Москва: Ударихме влак, превозващ западни оръжия за Украйна

1
Съобщението дойде след поредица от удари по железопътни обекти
Съобщението дойде след поредица от удари по железопътни обекти Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Съобщението дойде след поредица от удари по железопътни обекти

Руската армия заяви днес, че е ударила влак в украинската Донецка област, превозващ западни оръжия, доставени на Киев, като съобщението дойде след поредица от удари по железопътни обекти, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Влак, превозващ западни оръжия и военно оборудване, беше ударен близо до град Удачне", съобщи руското министерство на отбраната, без да дава повече подробности.

Русия бомбардира украинската железопътна мрежа, за да "парализира" военните доставки, включително западната помощ, като Москва подготвя нова офанзива, заяви днес пред АФП високопоставена украинска служителка по сигурността след поредица от удари по украинските железници.

Железопътната инфраструктура е особено важна в Украйна, както за пътническия транспорт, така и за търговията и армията, тъй като от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. целият въздушен трафик там е спрян.

"Това са класически мерки преди офанзива", заяви пожелал анонимност високопоставен източник в украинската система за сигурност, интервюиран от АФП за тези атаки.

Целта "е да се парализират доставките, транспортирането на военни товари", допълва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари