Мощно торнадо уби четирима души в Оклахома

1
Сред загиналите има четиримесечно бебе
Сред загиналите има четиримесечно бебе

Сред загиналите има четиримесечно бебе

Торнадо премина през американския щат Оклахома и изравни със земята сгради, като отне живота на най-малко четирима души, съобщи губернаторът Кевин Стит, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Сред загиналите има четиримесечно бебе, ранените са десетки, добавя Ройтерс. Десетки вихрушки връхлетяха южните части на САЩ, предупреждения за опасност от торнадо са издадени в райони, където живеят над 7 милиона американци.

Обявеното извънредно положение позволява на щата да освободи повече средства за спасителни и възстановителни операции.

Близо 30 000 души останаха без електричество след торнадотата, които започнаха късно вечерта в събота и оставиха след себе си големи разрушения. Причинени са значителни щети в градчето Сълфър, с население около 5000 души, където някои сгради в центъра са превърнати в развалини, а покривите на къщите в радиус от 15 квартала са отнесени.

Губернаторът уточни, че в града са ранени около 30 души.

"Определено това са най-големите щети, откакто съм губернатор", заяви Стит в Сълфър, докато предоставяше актуална информация за загиналите и щетите. Той започна първия си мандат като губернатор през 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари