Мощни торнада връхлетяха САЩ

0
Смерчовете причиниха значителни щети и раниха най-малко трима души
Смерчовете причиниха значителни щети и раниха най-малко трима души

Смерчовете причиниха значителни щети и раниха най-малко трима души

Десетки торнада връхлетяха централните части на САЩ вчера, като причиниха значителни щети и раниха най-малко трима души, съобщиха американските власти, цитирани от Франс прес.

Американската Национална метеорологична служба (NWS) е регистрирала над 70 торнада в цялата страна, основно около град Омаха, в Небраска и близо до Айова.

Снимки, направени т. нар. "ловци на бури" и публикувани в социалните мрежи, показват огромни черни смерчове, които помитат всичко по пътя си. Стихията е разрушила десетки сгради, има прекъснати електропроводи, дерайлирали влакове, предава БТА.

Кадри от Елкхорн, в покрайнините на Омаха, показват разрушени къщи, отнесени покриви и оголени дървета.

"Спасителите продължават да проверяват засегнатите къщи и оказват помощ на всички пострадали хора", съобщи полицията в Омаха в мрежата "Екс".

По на юг, близо до град Линкълн, торнадо е поразило промишлен хангар. Около 70-те души, които са се намирали там при рухването на сградата, са били евакуирани, но трима са били ранени, макар и без опасност за живота, съобщиха на пресконференция властите на окръг Ланкастър.

Националната метеорологична служба, която издаде вчера множество предупреждения за торнадо в няколко централни американски щата, прогнозира, че торнада ще има и днес, включително до Тексас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    българче
    Голяма част от американските къщи са строени с дървени скели и с гипсово-картонени стени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари