Митничари откриха над 300 000 лева недекларирана валута

0
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност 312 932 лева при две проверки
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност 312 932 лева при две проверки Снимка: Агенция Митници

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност 312 932 лева при две проверки

На 26.05.2023 в района на ГКПП Ферибот - Оряхово около 16:00 е спряна за щателна митническа проверка, влизаща в страната товарна композиция-влекач и хладилно ремарке, управлявана от турски гражданин и пътуваща от Франция за Турция.

При извършената физическа проверка на кабината на влекача митническите инспектори установяват, че в естествени кухини на тавана са укрити 6 прозрачни плика с еврови банкноти. Общата стойност на откритите парични средства е 60 000 евро (117 349 лева).

При друг случай на 18.05.2023 г. в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин - Калафат е спрян за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който е пътувал по маршрут от Германия за Турция през България, управляван от турски гражданин. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват във фабрична кухина в страничната стена на шофьорската кабина 10 пакета, съдържащи евро банкноти с различен номинал. Установената недекларирана валута е общо 100 000 евро с левова равностойност 195 583 лева.

На нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари