Meteo Balkans: Нов циклон носи сняг над България

3

В четвъртък времето в страната ще се влошава

През следващите 48 часа нов средиземноморски циклон ще ни донесе нови валежи от дъжд и дори сняг в планинските масиви от Западна България и по високите полета от Предбалкана и Средногорието. Тогава очакваме границата между дъжд и сняг да се понижи под 1000-900 метра надморска височина, което ще повиши вероятността от валежи от сняг и по-високите квартали на София, информира Meteo Balkans.

В четвъртък времето в страната ще се влошава. Причината е отново нов средиземноморски циклон. Още в сутрешните часове на деня ще започнат валежи от дъжд, а до края на четвъртъка ще обхванат по-голямата част от страната.

Западните и Северозападни райони постепенно ще попадат под по-студения сектор на средиземноморския циклон и температурите ще се понижават. Валежите от сняг по планините ще обхващат и по-ниските полета от Предбалкана и Средногорието. През нощта срещу петък очакваме границата между дъжд и сняг да се понижи под 1000-900 метра. Тогава не са изключени и валежи от сняг по високите квартали на София и района на Берковица и Белоградчик.

Значителни валежи и гръмотевични бури очакваме в Източна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари