Мега стачка в Германия спира железници и летища

4
На летището в Мюнхен са отменени много от заминаващите полети
На летището в Мюнхен са отменени много от заминаващите полети Снимка: АП / БТА

На летището в Мюнхен са отменени много от заминаващите полети

От полунощ в Германия започна мега стачка, която е без прецедент за последните 30 години. Протестът ще блокира железопътния и въздушен транспорт в най-голямата европейска икономика, предаде БНТ.

Профсъюзите го определят като въпрос на оцеляване за хората на фона на високата инфлация. На летището в Мюнхен са отменени много от заминаващите полети.

Железопътният оператор "Дойче бан" осъди планираната блокада и призова за подновяване на преговорите. Синдикатите настояват за увеличение на заплатите с 10 до 12%.

Потребителските цени в Германия през февруари са отбелязали ръст от 9,3 на сто спрямо същия период на миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    До шести
    Напротив, за първи път сме на правилната страна, имам предвид народа ни. Досега винаги управляващия е определял да сме на грешната страна, но сега за първи път трябва да бъдем на правилната страна, но за това трябва по-бързо правителство а не зеленочорапест президент
  • 4
    7
    Човекът с ватенката.
    Германия има Синдикат, който защитава Работника. А България има ... Пламен Димитров, който защитава заплатата си.
  • -1
    6
    русенец
    Германия се събужда. Франция отдавна се тресе от стачки и демонстрации, същото е и в Англия. Само в Булгаристан телетата не разбраха, че палачинката се обръща, а ние отново сме от грешната страна на историята.
  • 1
    5
    русенец
    А ние като си слушаме, и сме мижитурки пред Блатная и Путлер и имаме русороб за президент - какво, при нас положението по-добро ли е? За първи път изпреварихме немците - но в инфлацията. Ако при тях цените са 9,3 % нагоре, то при нас всеки знае какви са цените. А за Блатная да не говорим, там са затруднени да си плащам даже комуналните разходи за жилище от 33 кв.м. А този четвъртия малоумник, като толкова много иска да слуша Путлер какви ги бръщолеви - да заминава за Империята на злото, никой няма да го спре
  • 1
    4
    Оппа фактите
    Някой не е слушал Путин какво говори, а е слушал САЩ и Украйна какво вменяват!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари