Медиците в Русе излязоха със запалени светлини на телефоните си

0
Със сирени и светлини медиците призоваха за спазване на мерките
Със сирени и светлини медиците призоваха за спазване на мерките Видео: БНТ

Тази вечер медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе излязоха пред сградата си със запалени светлини на телефоните си 

Идеята е по този начин да привлекат вниманието на обществеността към необходимостта от спазване на въведените противоепидемични мерки за намаляване разпространението на COVID-19.

Към тях се присъединиха и лекари, медицински сестри и санитари от лечебните заведения в региона. В една от болниците дори включиха светлините и сирените на линейките си. Това показва единството на лечебните заведения в борбата със заразата, коментираха медиците.

Апелът за подобно действие в Русе идва от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов. Той призовава и всички граждани, които подкрепят мерките и медиците, също да запалят светлините на телефоните си, заставайки до прозорците вкъщи.

Припомняме, че преди дни подобен своеобразен флашмоб направиха медиците от София. По техни думи запалената светлина символизира края на дългото предизвикателство, причинено от COVID–кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари