Мъж влетя с колата си в двора на съдия Галя Георгиева

0

Изобщо не е звъннал да пита за поразиите, възмутена е съдийката

"Ако имаше хора на улицата, щеше да ги помете".

Така известният съдия Галя Георгиева съобщи за инцидент в нейния имот в град Баня, Карловско, при който 71-годишен водач не успял да вземе завоя и влетял с колата си директно в двора ѝ, разрушавайки ограда.

Христо Станев от близкото село Пролом нанесъл сериозни щети на Георгиева. За малко е щял да разруши и стопанска постройка, както и оградата на съседен имот.

Инцидентът станал преди дни в Баня, където Галя Георгиева си купила преди време къща. Водачът карал в дъжда с несъобразена скорост. Според местни жители той не виждал добре с едното око. "Късмет е, че не е имало човек на тротоара или пък някой от нас да е бил в двора", каза известната съдийка, която беше и член на ВСС, а преди това правораздаваше в Пловдив. Сега е в столичния апелативен съд. Тя е учудена, че дни след случая нито водачът, нито близките му са позвънили да попитат има ли нужда от помощ, пише вестник "24 часа".

"Това е кръстовище на улица "Калоферска" и "9-и септември". По този път минават тирове и са съсипали настилката. Улицата върви покрай царския дворец, завива наляво и излиза на "Калоферска", която води към околовръстното. Дойдоха представители на КАТ, а аз се озовах на мястото на инцидента час след, като мерцедесът на Станев ме "посети". Дрегерът не отчете наличие на алкохол у водача", обясни Георгиева.

Хора от Баня обаче говорят, че Станев извършвал нерегламентирани таксиметрови превози. Георгиева каза, че ще пусне сигнал до началника на КАТ-Пловдив за това.

Тежките камиони по въпросната отсечка са разрушили настилката по улицата. Прелезът на околовръстното шосе бил затворен и тировете препускали през курортното градче. "С този въпрос сме занимавали общинския съвет в Карлово, но след изборите ни забравиха", казват банялии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари