Мъж спаси пенсионерка от "лапите" на ало измамници

0
75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600 лева и 10 сребърни пръстена под кошче за смет на улицата в близост до дома
75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600 лева и 10 сребърни пръстена под кошче за смет на улицата в близост до дома Снимка: Thinkstock

75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600 лева и 10 сребърни пръстена под кошче за смет на улицата в близост до дома

На 27 януари т.г. около 12:30 ч. 75-годишна жителка на град Берковица получила обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за лекар и заявил, че дъщеря ѝ претърпяла катастрофа и има нужда от спешна операция, за която трябва да даде сумата от 50 000 лева. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана.

Впоследствие на мобилния телефон на жената се обадил друг мъж, който се представил за полицай Иван Петров и заявил, че преследват група телефонни измамници. Мнимият полицай поискал от жената да събере всички пари и ценности, които има в дома си, и да ги остави под кошче за смет на улицата, като така щели да бъдат заловени престъпниците.

Около 15:00 ч. пенсионерката оставила плик със сумата от 3 600 лева и 10 сребърни пръстена под кошче за смет на улицата в близост до дома й. Тя веднага била спряна от мъж, който бил на улицата и се усъмнил, че е станала жертва на измама. Жената осъзнала, че е въведена в заблуждение и си взела обратно плика с паричната сума и ценностите.

По случая е образувана преписка по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ Берковица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари