Мъж с изгаряния, за когото се събираше кръв, почина в УМБАЛ "Медика"

0
33-годишният Тодор приключи земния си път, въпреки че за него бяха събрани над 20 литра кръв
33-годишният Тодор приключи земния си път, въпреки че за него бяха събрани над 20 литра кръв Снимка: Dunavmost

Мъж с изгаряния, за когото се събираше кръв, почина в УМБАЛ "Медика"

Въпреки опитите на медиците от УМБАЛ "Медика" - Русе да спасят живота на 33-годишния търновец, пострадал при взрив на газова бутилка в дома си преди 2 седмици, той не успя да оцелее, пише Вестник Борба.

В петък Тодор загуби битката със сериозните изгаряния и приключи земния си път. Трагичната вест разтърси всички, които направиха необходимото, за да му помогнат и събраха над 20 литра кръв.

Близки на починалия организират в социалната мрежа фейсбук акция по набавяне на средства за семейството му. Той е баща на две малки деца – момче и момиче.

Знаем, че има много търновци с големи сърца. Тодор беше добър човек, приятел, син, брат и баща. Сега, моля Ви, да бъдем още един път приятели на него и семейството му. До преди месец, здраво и жизнено семейство…Нека помогнем с каквото можем“, гласи апелът на инициаторите.

Те изтъкват, че ролята на кръводарителите не е била напразна, защото останалото количество животворна течност отива за поддържането на резерва с кръв.

Благодарим на д-р Марияна Витанова и екипът ѝ в отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново за извънредният труд и доброта“, допълват още организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари