Мъж получи сърдечен удар, а жена почина след тежки изгаряния след взривовете в Румъния

1
Двамата загинали са били двойка
Двамата загинали са били двойка Снимка: БГНЕС

Двамата загинали са били двойка

Двамата загинали при мощните взривове на бензиностанция край Букурещ, са били двойка. Мъжът е получил сърдечен удар, а жената е починала след тежки изгаряния, съобщава „Дойче Веле“, като се позовава на началника на спешното отделение.

Снощи две последователни експлозии разтърсиха бензиностанция в румънския град Креведия, на около 25 км северозападно от центъра на столицата Букурещ. Десетки са пострадалите, предава bTV.

След първата експлозия пожарът се разпространява върху два резервоара за гориво и близката къща. След това властите евакуират всички в радиус от 700 метра, а движението по главния път в близост е блокирано.

Пожарът е бил овладян до неделя сутринта. Причините все още не са ясни. Властите разследват инцидента.

Сред ранените са 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи. Министър-председателят Марсел Чолаку заяви, че поне четирима пациенти вероятно ще бъдат прехвърлени в болници в Италия и Белгия. Представители на болницата съобщиха, че други осем души са получили тежки изгаряния.

„Необходимо е да се направи оценка на района. Районът все още е опасен, Съществува риск от нова експлозия при друга цистерна", заяви по-рано държавният секретар на МВР в Румъния Раед Арафат.

Има съмнения, че бензиностанцията е била незаконна.

Трябва бързо да започне разследване, за да се установи дали са били нарушени правилата. Моля властите да предприемат спешни мерки за пострадалите, за да не се повтарят тези трагедии“, добави Арафат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари