Мъж купувал избиратели в Берковица за 50 лева на глас

0
Брокер на политически партии в Монтана отива на съд
Брокер на политически партии в Монтана отива на съд Снимка: БНТ

Брокер на политически партии в Монтана отива на съд

Районната прокуратура в Монтана предаде на съд обвиняем за купуване на гласове в Берковица, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура – София. След проведено бързо производство е внесен за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.З. на 64 години.

През октомври 2023 г. А.З. се включил в предизборна кампания на насрочените за 29 октомври избори за органи на местната власт и самоуправление – кметове и общински съветници. Започнал да склонява негови познати да гласуват по точно определен начин, като предлагал за това имотна облага, информираха от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че обвиняемият предложил и дал на пет лица в Берковица парични суми в размер на по 50 лева на всеки. Кандидатите за длъжности в органите на местното самоуправление, които той посочвал при купуването на гласове, били от различни политически партии. По делото е извършено претърсване и изземване, разпитани са свидетели, изготвени са графологична и видеотехническа експертиза. Предстои делото да продължи в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари