Мъж и жена предложиха на полицаи 3000 лв., за да „забравят за случилото се”

0
Мъж и жена са били задържани за опит да подкупят полицейски служители
Мъж и жена са били задържани за опит да подкупят полицейски служители

Мъж и жена са били задържани за опит да подкупят полицейски служители в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 15 януари, около 15.00 часа, в столичния ж.к. „Дружба“ автопатрулен екип на Осмо РУ предприел проверка на лек автомобил „Тойота”, който подозрително дълго стоял спрян в непосредствена близост до търговски обект с монтирано до входа АТМ устройство.

В колата са установени Г.Г. - на 27 г. от София, и 26-годишната благоевградчанка Н.М. При започване на проверката полицаите открили в превозното средство саморъчно свита цигара с тревиста маса. В този момент мъжът предложил на униформените 3000 лева, за да „забравят за случилото се”.

Последвали обиски на двамата, както и претърсване в автомобила, при които са намерени и иззети три скимиращи устройства, капак за говорител с мини камера, две лайсни с камери, батерии и карта памет, свързани в едно техническо средство, 6800 лева, 2700 евро, 100 000 индонезийски рупии, таблет и газов пистолет.

Претърсване е извършено и на жилищата, обитавани от мъжа и жената, от където разследващите конфискували компютърни конфигурации и харддискове. Направената справка в полицейските регистри показала, че двамата са криминално проявени за притежание на наркотици и взломни кражби.

Изяснено е също така, че Г.Г. и Н.М. са били арестувани в Италия през 2013 г. за използване на данни от чужди платежни инструменти. Мъжът и жената били отведени в районното управление за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, те са привлечени в качеството на обвиняеми по чл.249 ал.3 от НК, Г.Г. - и по чл. 304, ал.1 от НК, а Н.М. - и по чл. 354 А от НК. След изтичане на 72-часовата мярка за задържане, наложена им с прокурорско постановление, Софийският градски съд постановил на Г.Г. мярка ”парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари