Мая Манолова: Голям шамар очаква потребителите от 1 юли

11
Токът за домакинствата скача с 60%. Ме се знае ще продължи ли да има две тарифи, алармира лидерката на Изправи се.бг
Токът за домакинствата скача с 60%. Ме се знае ще продължи ли да има две тарифи, алармира лидерката на Изправи се.бг Снимка: БГНЕС

Токът за домакинствата скача с 60%. Ме се знае ще продължи ли да има две тарифи, алармира лидерката на Изправи се.бг

Докато бившите партньори от сглобката си разменят шамари, най-големият шамар ще бъде за потребителите, които от 1 юли по решение на това Народно събрание излизат на свободния пазар за ток.

Според експерти увеличението на тока за домакинствата ще стигне 60%.

Как точно ще се формира цената на тока, към момента не е ясно, защото КЕВР не изпълни задължението си до средата на февруари да приеме съответната наредба и методика.

Не е ясно дали ще има дневна и нощна тарифа за тока.

Не е ясно и откъде ще бъдат компенсирани ЕРП-тата за разликата между цената, на която купуват тока на енергийната борса, и цената, на която го продават на потребителите.

Изваждането на потребителите на свободния енергиен пазар е едно от убийствените за българските граждани решения, които взе 49-ият парламент. Обяснението на депутатите беше, че това е условие за получаване на европейските пари по Плана за възстановяване - над 700 млн. евро (Законът за личния фалит също е условие, но него не го приеха). Само че парите така и не дойдоха, а щетата за потребителите е факт - от 1 юли всички на свободния пазар с високи цени и с измислена защита за най-уязвимите, защото енергийно бедни според депутатите са само тези, които получават социални помощи.

Затова е време за мощен наказателен вот срещу партиите от сглобката, които продадоха интереса на българите, и срещу беззъбата опозиция, която само имитираше съпротива срещу подобни решения. От Изправи се България работим за широк блок срещу парламентарните партии, които разпределяха власт и пари и напълно забравиха българския народ.

Мая Манолова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Хахахооо
    Преди всеки Избори само истини ни говорите ,А после лъжете та са късате
  • 2
    5
    Джо
    Динозаврите пак започнаха да се показват.
  • -4
    4
    Спонсор
    Каква усмивка има само ПАЛАВАТА МАЯ! И пак ходила в ПЛОВДИВСКО да си пише актив! Ти отдавна ЗАЛЕЗЕ на хоризонта, КЮСТЕНДИЛСКА ПРИНЦЕ СО, също като РИЗОВАТА от БТВ- то!
  • -8
    3
    една жена ми каза
    "Според експерти увеличението на тока за домакинствата ще стигне 60%."... хахахахаха
  • -9
    2
    плоскоземци
    И някой ще вземе да ѝ се върже...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари