Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Математика по Харвардски

  • Автор: Светослав Михайлов
  • Коментари: 2
5
Днес получихме тези пенсии! Бедните по бедни, богатите още по богати
Днес получихме тези пенсии! Бедните по бедни, богатите още по богати

С голяма "загриженост" правителството заяви желание и предприе мерки към подпомагане на българските пенсионери.

Беше обявено, че така очакваните промени ще са в сила от 25 декември. На по умните и мислещи хора, веднага им светна червена лампа. Досега винаги тези промени са били от първо число на съответния месец.

Защо ли такова бързане? Трябваше да се изчака само 6 дни до края на годината. Истината се оказва много прозаична. Това е просто опит да се прикрие уж хитро една лъжа съшита с бели конци. Когато пенсионера получи януарската си пенсия към нея ще бъде прибавено и 20% от увеличението, дължимо са 6 останали дни от декември. Така човека може да се заблуди, че получава горе долу същото, както при старото положение, когато добавката беше 120 лв.

Някой си е направил сметка, че българина, особено възрастните са много прости и така може да бъде валирана вълната от недоволство. Средната пенсия, каквато получава българина, наистина участвал в изграждането на страната с тази методика ще бъде увеличена с 30 - 40 лв. Към тези пари в следващите 6 месеца ще се прибавят още по 60 лв. Това е увеличение, но увеличение с обратен знак. От тази реформа ще спечелят само две категории пенсионери. Хайде, за минималните това е оправдано. Те ще получат 370 плюс 60 лв, което прави 430 лв, дори ще се прибавят и още някой лев за останалите 6 дни от месец декември. Големите пенсии, които получава определена прослойка от обществото, за които знаем, че обикновено не е полаган градивен труд ще получат повече от 100 лв. увеличение.

И какво се получава?

Днес получихме тези пенсии! Бедните по бедни, богатите още по богати.

Автор: Светослав Михайлов
(Автор: Светослав Михайлов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Shh us h TX dbh
    Ти ще бъркаш ли бетон, ако си мързелив, как така ем щракаш, ем бъркаш, хабер имаш ли някакъв
  • 0
    1
    QCHECK
    Според автора, "Големите пенсии, които получава определена прослойка от обществото, за които знаем, че обикновено не е полаган градивен труд ще получат повече от 100 лв. увеличение". Кой е градивен труд и кой не, това се питам аз? Значи ли това, че хората отделили време да се образоват до определено ниво и респективно получавали по добро възнаграждение са полагали неградивен труд за разлика от мързеливеца, на който му е било по-удобно да е необразован и да щрака с пръсти цял живот, бъркайки цимент и пясък с лопатата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари