Мартин Димитров: За втория мандат имаме надежда за развитие

0
Възможно е да има обединение около антикризисните мерки, каза Димитров
Възможно е да има обединение около антикризисните мерки, каза Димитров Видео: NOVA

Възможно е да има обединение около антикризисните мерки, каза Димитров

Ако се подходи достатъчно сериозно, е възможно да има обединение около антикризисните мерки още на етап, на който няма създадено правителство. Диалогът трябва да започне веднага. За втория мандат имаме надежда да се получи развитие. Това каза Мартин Димитров от "Демократична България" за "Твоят ден" по NOVA.

"Процесът по търсене на управленско мнозинство трябва да върви отделно от този да се работи по спешното законодателство, бюджета, антикризисните мерки и Плана за възстановяване. Трябва да направим максималното едното да не пречи за другото. Краят на октомври очакваме предложението на МФ за Бюджет 2023. Експертният разговор трябва да върви извън партийния. Предишното правителство не биваше да бъде сваляно, оставихме бюджетен излишък от 1,5 млрд.", смята той.

По думите му, ако не се приеме нов бюджет, се работи по този от изминалата година, плюс измененията, които МС успее да направи. "С такава голяма инфлация това не е добър вариант, трябва да има нов бюджет, който да включва добре насочени към конкретни групи компенсации за хората. Да има две тарифи за ток, парно и газ. Това ще стимулира намаляване на потреблението по естествен път", подчерта Димитров. 

Според него дългова криза може да има при неовладяване на бюджетния дефицит. А по темата с осигуряването на газа смята, че се създава неоснователен страх. "Нашите приоритети са съдебна реформа, включително прокуратурата, нисък бюджетен дефицит и неувеличаване на данъците и отношението към руската агресия в Украйна", отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари