Мариян Димитров: Концесионерът на стадион "Дунав" плаща на месец сума, по-малка от наема на гарсониера

15
Това е скандално ограбване на Община Русе!, заяви още Димитров
Това е скандално ограбване на Община Русе!, заяви още Димитров

На 18 ноември 2021 г. на заседание на Общински съвет - Русе кметът Пенчо Милков отново не отговори на въпросите зададени му от Мариян Димитров в направено изказване на тема: „Годишен отчет за изпълнение на концесионните договори през 2020 г.“, твърди самият Димитров.

"За 43 дка общински терен, включващ и сгради със застроена площ от 1,5 дка концесионерът на стадион "Дунав" заплаща концесионно възнаграждение в размер на 250 лв. на месец, по-малко от наема на една гарсониера, като за първите 3 години е освободен и от това плащане. Това е скандално ограбване на Община Русе!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Надявам се да не започнете пак да ми давате съвети коя прокуратура мога и трябва да сезирам, а да кажете ясно и точно какво Вие и Община Русе сте направили за две години относно изясняване на случая, защото борбата с корупцията трябва да се води не с думи, а с дела, както обещахте в предизборната си кампания и на това обещание повярвах дори и аз, който не съм доверчив човек.", гласи част от изказването на Мариян Димитров.

Ето и пълният текст на изказването на господин Димитров:

"УВАЖАЕМИ  ОБЩИНСКИ  СЪВЕТНИЦИ,

ГОСПОДИН  ПРЕДСЕДАТЕЛ,

ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Правя изказване по точка „Годишен отчет за изпълнение на концесионните договори през 2020 г.“

Настоявам вносителя на материала кмета Пенчо Милков да оттегли точка 6 от предложението относно изпълнението през 2020 г. на Договора за предоставяне на концесия за строителство на обекти от спортен комплекс „Дунав“. Ако той не направи това, моля общинските съветници да гласуват отделно и да отхвърлят отчета по точка 6 от предложението. Това се налага по следните причини:

Снимките, които виждате на екрана са правени в периода от 10 май 2017 г. до 2 октомври 2018 г. Предаването на обекта на концесията е извършено два месеца по-късно, на 11 декември 2018 г. В отчета за изпълнението са включени и строително монтажни работи извършени от футболен клуб „Дунав“, в полза на Община Русе, съгласно сключен договор за наем, много преди въвеждането в обекта на концесионера на 11 декември 2018 г.

          Това се потвърждава от публикации във в-к „Утро“ от 1 ноември 2017 г.;  от 7 и 14 юни 2018 г.;  от 3 юли 2018 г.;  от 30 август 2018 г. и от 29 ноември 2018 г. Както и от мои питания отразени в протоколи на общинския съвет от месеците юни, юли, октомври и декември 2018 г. и февруари 2019 г. Категорични са и свидетелските показания дадени от уважавани русенски авторитети, след напомняне за носене на наказателна отговорност при събиране на доказателствата по делото относно отказа за достъп до обществена информация. По това дело Община Русе е страна. Цитирам:

Св. ДИМИТЪР ДИМИТРОВ – КУЛЕМАНС - Председател от 15 г. на Областния съвет по футбол в Русе, който заяви - „Аз съм израсъл на този стадион и знам в какво състояние беше. Това е основен ремонт и е построено ново спортно съоръжение на стадион „Дунав“. Тези работи са преди концесията. Снимките са от 2017 г.“, казва той за тези снимки.

Св. ГЕОРГИ ХРИСТОВ – редактор в отдел „Спорт“ на       в-к „Утро“ от 24 години свидетелства, че - Това са снимките на извършения ремонт преди концесията. Тук говорим за тотално изгребване на терена, беше положено огромно количество чакъл, поставена дренажна система, постоянна поливна система. Беше внесена трева от Румъния, за да се направи цялостно завършване на терена. Отделно беше направен ремонт на трибуните. Аз констатирам, че основният терен беше подменен тотално, не е козметичен ремонт, а беше изтърбушен от дъно“, заяви той.

За 43 дка общински терен, включващ и сгради със застроена площ от 1,5 дка концесионерът заплаща концесионно възнаграждение в размер на 250 лв. на месец, по-малко от наема на една гарсониера, като за първите 3 години е освободен и от това плащане. Това е скандално ограбване на Община Русе!

          УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

          Надявам се да не започнете пак да ми давате съвети коя прокуратура мога и трябва да сезирам, а да кажете ясно и точно какво Вие и Община Русе сте направили за две години относно изясняване на случая, защото борбата с корупцията трябва да се води не с думи, а с дела, както обещахте в предизборната си кампания и на това обещание повярвах дори и аз, който не съм доверчив човек.

          До момента обещанието Ви  се опровергава и от факта, че Вашата администрация ме мотае в продължение на една година и не ми предоставя поисканите от мен документи за уж извършения текущ контрол за изпълнение на инвестиционната програма на концесионера през 2019 г.

Вие сте на ход, господин Пенчо Милков! Русенци чакат обещаните от Вас действия!

МАРИЯН ДИМИТРОВ"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари