Мария Габриел карала служителите си да ѝ купуват цигари

28
В началото всичко изглеждаше хубаво, но после се превърна в кошмар, казва бивш служител на еврокомисарката
В началото всичко изглеждаше хубаво, но после се превърна в кошмар, казва бивш служител на еврокомисарката

В началото всичко изглеждаше хубаво, но после се превърна в кошмар, казва бивш служител на еврокомисарката

Мария Габриел си е спечелила репутация в Берлемон, че изморява персонала си.

Повече от половин дузина души, които са работили в нейния кабинет и в тясно сътрудничество с нея, представят Габриел като изключително взискателен шеф, който притиска служителите си до краен предел, а понякога и над него, пише Politico.

Един от служителите на Комисията, който редовно се занимава с нейния екип, я нарича "кабинет с въртяща се врата", като казва, че няколко души са напуснали работата си поради прегаряне и токсична работна среда.

"Нейният капацитет в работата е изключителен в сравнение с другите. И тя очаква от теб да работиш много усърдно и да посветиш цялото си време на работата си", казва друг бивш член на нейния екип.

От началото на мандата ѝ през 2019 г. 19 души са напуснали кабинета на Габриел, а 18 са се присъединили към него, според говорител на Комисията, което е приблизително броят на целия кабинет. Собственият кабинет на Габриел сега наброява 19 души, включително асистенти и шофьори.

Един от бившите асистенти, пожелал анонимност, за да говори свободно за опита си в работата за Габриел, заяви, че тя редовно е искала от служителите да изтичат да ѝ купят кока-кола и цигари.

"В началото всичко изглеждаше хубаво, мислех, че ще си прекараме добре", казва бивш служител, разказвайки за първите си седмици на работа. "Но после се превърна в кошмар".

Друг добавя, че макар да е ясно, че "тя все още се учи на търпение", би било добре да бъде "малко по-малко груба". Всички бивши служители са поискали анонимност, за да говорят откровено; някои от тях все още работят в институциите на ЕС.

В отговор говорител на Габриел заяви, че тя "отговаря за важен и сложен ресор. И тя има успешен опит в този и в предишния мандат на Комисията".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    24
    Жоро
    Ще ги кара и сливата да и смучат все по лека
  • 9
    23
    ptica
    Плоскка отзад, отпред и в главата. Какво ли ще е становището и за Македония ( че е младо моме френско македонче, още пушачка и слагачка)
  • -4
    22
    Елина
    Е друго не открихте нали щом ще прави правителство я да видим по селски как да я нацапаме, а ако няма да прави и ще забравиме за нея
  • 11
    21
    Мелпомена В.
    От къде ги намират тия скумрии. От пръв поглед се вижда, че страда от депресия и емоционална задръжка! Не може да управлява себе си, камо ли държава!
  • 15
    20
    Охотник
    Ако беше много хубава, а не гладна за пари, и жадна за власт. Нямаше да се наведе на ГРОБ. Смени високоплатена работа, с още по-добре платена. Пука и на мачката за България. Поредната продажника.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари