Мария Габриел: Да си дадем шанс след изборите

0
Вярвам, че на всички голямата ни цел е България да бъде една модерна европейска държава
Вярвам, че на всички голямата ни цел е България да бъде една модерна европейска държава Снимка: БТА / Архив

Вярвам, че на всички голямата ни цел е България да бъде една модерна европейска държава

Ако отиваме към избори, времето на кампанията да се използва да бъдат откроени важните неща за българските граждани, реформите, начинът, по който да се случат, за да си дадем шанс след изборите и да се върнем с уважение един към друг, с ясен ангажимент какво искаме да направим и да не позволим манипулациите, разделението да вземат превес. За това призова вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

Тя благодари на премиера в оставка акад. Николай Денков, че „с него никога не надвишихме границата, от която разговорът между нас щеше да стане невъзможен“. Габриел отбеляза важността на политическата култура на диалог и уважение към другия, въпреки това тя добави, че всички сме станали свидетели на това какво се случва, „когато по време на преговорите получаваш условия, които се променят всеки ден, когато по време на преговорите стане ясно, че нямаме ясна точка, до която да достигнем заедно“.

Попитана дали президентът е поставен пред стеснен избор за служебен премиер с промените в Конституцията, Габриел заяви, че не може да отговаря от името на президентската институция. "В този момент е най-важно всеки да остане с уважението към институцията и нейните компетенции", каза още Габриел.

На въпрос дали "се вижда" на някаква позиция след вота, Габриел заяви, че не може да даде отговор на този етап поради една причина. "До ден последен на това правителство ще изпълнявам съвестно задълженията като вицепремиер и министър на външните работи", посочи тя. Когато останеш фокусиран върху това да вършиш работата си с желание, да има резултат – Шенген, но и много други стъпки, това е най-доброто, каза Габриел. Тя добави, че е важно да се покаже, че правителството се е ангажирало България да се развива по европейски стандарти, за това страната ни да е доверен, надежден партньор на страните членки на ЕС и на НАТО.

"Вярвам, че на всички голямата ни цел е България да бъде една модерна европейска държава", каза още Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Русчуклия
    Марийке, козите изклахте ......не остана ли един КОЧ за .....мерак да ти е !?
  • 2
    9
    чичомиткобрат до 8
    Аз пък съм бил космонавт, летец на изтребител, капитан на подводница, изследовател на джунгли, пустини и подземни руини, осъществявах контакт с извънземни неколкократно, някои пъти те ми идваха на гости за бридж, друг път ме викаха мен за игра на сйугъйувсенфксф.
  • -6
    8
    любопитен
    А теб да те питам отворко /коментатор 7/ ходил ли си в казарма? Защото аз съм ходил 2 години. Разузнавателна рота. Космити си махам единствено с бръснене и то само от лицето. И съм съгласен с написаното от даскала, освен когато той поддържа ПеПеДеБилите
  • 7
    7
    До 3:
    Даскале, кой набор си? Служил ли си в казармата? Коя година? В какви войски? Или и ти си педал с лакирани нокти и оскубани косми? Говори, нека да стане дискусията! Заеби ги тез' заучените фрази за чалгата, комунистите и булгаропитеците! Айде, давай, ако си мъж а не путка, ГОВОРИ!
  • -9
    6
    До петия
    Примерите са многобройни, всяка държава на запад от Сърбия и Унгария е такава държава. Както и всяка заповед на изток от Молдова, Украйна, Полша и Прибалтийските държави е пример за средновековна изостаналост
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари