Мантинела преряза крак на катастрофирал младеж на АМ "Тракия"

0
Пострадалият е настанен в болницата на Пазарджик
Пострадалият е настанен в болницата на Пазарджик Снимка: БГНЕС

Пострадалият е настанен в болницата на Пазарджик

22-годишният младеж от Пловдив, който е самокатастрофирал на АМ "Тракия", е приет в Спешно отделение на МБАЛ - Пазарджик на 8 май в 13:55 часа в изключително тежко състояние, с множество травми и опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

Пациентът е с голяма разкъсно-контузна рана на лява подбедрица. Буквално, кракът му беше неспасяем. Мантинелата почти го беше ампутирала. Освен това, има няколко фрактури на таза и обилна кръвозагуба. По спешност се свика консилиум от специалисти в ортопедия, хирургия и реанимация. Родителите бяха уведомени и съвместно с тях се взе решение за ампутация на лява подбедрица“, съобщи заместник началникът на Спешно отделение д-р Димитър Бакалов.

След операцията пациентът е преведен в Отделението по реанимация и интензивно лечение, където се полагат активни грижи за съхранението на живота му, пише Марица. Към момента пострадалият е в стабилно състояние, екстубиран, контактен и адекватен. Въпреки подобрението, все още има риск за живота му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари