Майка изпрати детето си с надпис: "На погребение съм"

0
Майка изпрати детето си с надпис: "На погребение съм"

Новородено момиченце намери приемно семейство на деветия ден от живота си, а майка му написала на вратата бележка "На погребение съм" в очакване на приемните родители.

Новината идва от Центъра за приемна грижа в община Асеновград, пише Marica.bg. "Изключително сме удовлетворени от успешната развръзка, макар да съпреживяхме емоционално момента на предаване и приемане на бебето между двете майки", разказа експертът по приемна грижа Ваня Гераксиева. Малката принцеса, както Ваня нарича бебето, има декларация от родната си майка за съгласие да бъде настанена в приемно семейство.

Родилката е пълнолетна, живее в пловдивско село и това е третото раждане. Тя живее със собствената си майка в тежка мизерия и страда от ментално увреждане. Не може да се грижи и за другите си две деца, които също не са при нея. Малкото момиченце е предадено доброволно. Когато екипът от Приемната грижа към Социалната дирекция в Пловдив и приемната майка отишли на адреса с предварителна уговорка, на вратата намерили бележка: "На погребение съм". Родилката всъщност се скрила в очакване на предаването на бебето.

Социалният екип присъства на разчувстваща сцена между двете майки. И двете плачеха, едната молеше да се грижат добре за детето, другата обещаваше, че всичко ще е наред и ще може да го вижда, когато поиска, разказаха очевидци на акцията.

В началото на годината отново в Асеновград момченце на седем дни бе посрещнато в приемно семейство още с изписването си от родилния дом. То също бе второ за приемното семейството.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари