Людмил Рангелов: Случаят с Нотариуса е катастрофа за съдебната система

1
Не съм съгласен, че прокурорите и съдиите могат да ходят, където си искат, каза адвокатът
Не съм съгласен, че прокурорите и съдиите могат да ходят, където си искат, каза адвокатът Видео: NOVA

Не съм съгласен, че прокурорите и съдиите могат да ходят, където си искат, каза адвокатът

Изпреварва ли уличното правосъдие прокуратурата и каква е връзката между магистрати и престъпници? Темата коментираха правният експерт в Института за пазарна икономика Иван Брегов и адвокат Людмил Ангелов в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Дефиницията за „справедливост“ предполага държавата да е единственият орган, който може да въздава тази справедливост чрез съда. Това, което се случва, е терор и липса на държавна власт“, каза Брегов. Той е на мнение, че думите на Борислав Сарафов, че „понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва“ звучат абсурдно. „Проверка в Софийската районна прокуратура трябва да се извършва регулярно“, посочи той.

Ангелов каза още, че познава Мартин Божанов-Нотариуса бегло, тъй като преди време е защитавал нотариус Крашевски по първото дело срещу него. „Божанов се въртеше в кантората, не знаех името му“, каза той. Адвокатът посочи, че е научил името на Мартин Божанов, след като бил заловен за кражбата на въпросното първо дело от адвокатска стая на Върховния касационен съд. „Явно Нотариуса се е развивал дълго и необезпокоявано, за да стигне от дребен измамник, който се занимава с автомобили, до извършите на крупни имотни измами“, допълни Ангелов.

Той коментира и думите на съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов, че разполага със списък с имена на магистратите с карти от „SS клуб”, свързван с Мартин Божанов-Нотариуса. Той каза, че „очевидно това е мястото, в което са се вършели договорки“.

Не съм съгласен, че прокурорите и съдиите могат да ходят където си искат“, каза адвокатът. По негови думи органите на МВР е трябвало да разберат какво се случва още преди време. „Ако е вярно, че там е имало полицейски патрул, трябва да се знае и кои хора влизат вътре“, допълни Ангелов. Той посочи, че случаят с Нотариуса е „катастрофа за съдебната система. Адвокатът е на мнение, че „най-вероятно конкретни съдии, прокурори и адвокати няма да бъдат разследвани около контактите си с Нотариуса“.

Брегов допълни, че „голямата щета, която носи казуса с Нотариуса е че се хвърля сянка върху работата на редовите съдии и прокурори, които съвестно работят“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    Тя цялата държава е една верижна катастрофа с наредени една след друга всички агенции, служби и правораздавателни органи. Всички до един са във верижна катастрофа и нямат рабутване. Мамичката ви долна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари