Лукашенко: С Путин не сме толкова глупави, хората ще се учат от нас

3
Беларуският президент изключи днес възможността бившата съветска република да стане част от Русия
Беларуският президент изключи днес възможността бившата съветска република да стане част от Русия Снимка: ЕПА / БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко изключи днес възможността бившата съветска република да стане част от Русия, предаде ДПА.

"С (руския президент Владимир) Путин не сме толкова глупави, за да използваме остарели методи. Ние, казвам аз, постигаме такова единство между две независими страни, че хората ще се учат от нас,“ заяви беларуският президент, цитиран от държавната информационна агенция БелТА, в град Владивосток, в Далечния изток на Русия.

В контраст с думите на Лукашенко, международни политически наблюдатели смятат, че възможността Беларус да влезе в състава на Руската федерация, е напълно реална, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. След полемичните президентски избори през 2020 година, на които дългогодишният държавен глава обяви победа, която обаче не е призната от Запада, Минск става все по-зависим от Москва.

Сега Беларус е в почти пълна международна изолация. Страната е зависима от Русия във финансов и военен план. Путин многократно бе обвинен, че иска да възроди Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години. Той отрича да има такива планове, припомня ДПА.

Много хора в Русия и Беларус, които вече изграждат съюз, също се опасяват, че Русия може да анексира Беларус, която е напълно зависима от нея в икономически план. По покана на Путин Лукашенко сега е на посещение в руския Далечен изток. Беларус е важен съюзник на Русия във войната с Украйна, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    ХАХАХАХАХА
    Първото рашистко тролче "до 7" се показа! Глупости и обиди, друго не могат да измислят завалийките! Колко лесно се разпознават!
  • 2
    9
    До 3
    Като са ти разказвали колко е хубаво при социализЪма, хващай за ръката този, който ти говори тези глупости и отивайте в Русия или в Северна Корея, или в Беларус. Не се оглеждай на запад. И така, ще ти разкажа някои хубави неща от СОЦИАЛИЗЪМА - почти всички получавахме еднаква заплата. С някои малки изключения на миньори, военни и милиционери, всичко друго еднакво. Независимо инженер, учител, икономист. - задължителна военна служба - 2 или 3 години. Зависи от рода войски. Месечна заплата 1,20 лв. /стигаха за 6 бели якички за униформата, които бяха задължителни/ - почивки - 95 % в почивни станции, повечето бяха бунгала. Общи бани и тоалетни. - за да кандидатстваш висше образование - задължително препоръка от кварталната партийна организация, иначе нямаш шанс - задължителни изпити по всякакви марксистко ленински глупости. Преподавани от такива видни мозъци като Живодер Душков - не можеш да отидеш да живееш където си искаш, трябва жителство. За редица градове жителството беше невъзможно; - за лек автомобил се чака ред - от 3-4 години до 6-7 години. Внасяш пари, държавата оперира с тях и като ти дойде реда имаш правото да си купиш Москвич или Жигули. Това е само една малка част от сладостите на социализъма.
  • 0
    8
    до 7
    А ти как се казваш, бе Моше?:) Ти от троловете на говедарите ли си? Действай, но кротко, че ФСБ не спи и записва.:) Посерко нещастен!:)))
  • -2
    7
    Рашистки подлоги
    "Троловете са нов инструмент, който се използва в комуникационната война, която се води срещу България. Конкретно рашистките тролове вече стават събирателен образ на няколко нива – анонимни профили, профили на един човек или профили на реални хора, които са зомбирани или са получили пари да разпространяват глупости. Приличат си по манталитентните увреди – те споделят особени умствени дефицити по отношение преценката за реалността. Това се корени в тяхното възпитание, липса на способност за критично мислене, липса на достатъчно култура и знания за света, който обитават и в този смисъл тези хора са един товар на шията на една нация"
  • 0
    6
    до 5
    Оставиго, "даскалът" е тъп охранител. бърбори си нещо, има някакви мании за превъзходство, но те времената са такива едни тежки. Нормално е човек да изкрейзи особено ако не е и особено интелигентен. Нека разпуска човекът след като това му влияе добре на тонуса. А болшевишкото в него определено е генно заложено и няма да го отучиш да ти дава единствено правилните решение, посока, мисли.:) Да бъдем толерантни!:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари