Лора Караджова: Полицаите са като терористи, тормозят хората!

1
За да се намали това напрежение, може би трябва да се подбират качествени кадри, заяви певицата
За да се намали това напрежение, може би трябва да се подбират качествени кадри, заяви певицата Снимка: Lora Karadjova / Facebook

Какво мислят родните звезди за българската полиция

Напрежението у нас расте все повече след скандала с МВР, който доведе до уволнението на главния секретар Живко Коцев. "България Днес" попита родните звезди какво мислят за българската полиция и по-точно колко добре си върши работата тя.

"Повечето полицаи са като терористи! Упражняват терор върху гражданите. За да се намали това напрежение, може би трябва да се подбират качествени кадри. Хора, които наистина желаят да защитават справедливостта, а не някакви, които да упражняват насилие", категорично заяви Лора Караджова. Хитовата изпълнителка не е най-големият почитател на полицията у нас и смята, че много хора се възползват от властта, която имат.

"Явно те си мислят, че са по-властни. Упражняват някаква власт върху обикновените хора, като фактически не си вършат работата към хората, които наистина са съгрешили. Упражняват някакво действие върху невинни хора понякога, просто за да докажат, че са си свършили работата. Нормален човек, ходейки по улицата, се чувства по-скоро притеснен, отколкото защитен", допълни тя.

Изпълнителката на "Повече от всичко" признава, че се държи любезно и спокойно, когато полицаи я спрат, и че на нея лично никога не са ѝ правили проблем. Въпреки това наследничката на Йордан Караджов смята, че е извадила късмет с полицаите, с които се сблъсквала, и че болшинството не се чувства така.

"Човек дори и абсолютно нищо да не е направил, разхождайки се по улиците, се чувства гузен, виновен и уплашен. Мисли, че ако някой полицай го спре, ще си измисли някакъв проблем, с който да му наруши спокойствието и да го накара да се почувства виновен. И да го обвинява за нещо, което не е направил. Не знам защо това се случва в момента. Това е манталитетът на българската полиция", категорична е певицата.

Музикалният партньор на Караджова - рапърът Кристо, пък е на корено различното мнение. Той е доволен от това как си вършат работата полицаите и се чувства напълно спокоен в тяхно присъствие.

"Чувствам се по-защитен и спокоен в България, отколкото в други държави, в които съм бил, включително и Америка. Това е една държава, която е пълна с паркове. Дечица сами ходят по улиците тук, но в Америка не може да видиш такава гледка. В САЩ положението с полицията е много по-сериозно. Там има расизъм и заради това има много протести и бунтове на тези теми. От тази гледна точка дори и в Западна Европа се чувствам по-неспокоен, а там уж е по-цивилизовано и безопасно", коментира той.

Кристо е доволен от контрола за алкохол и наркотици по пътищата и определя полицаите като "безкомпромисни".

"Ужасно е това със звездите, които се качват зад волана под влиянието на вещества. Скоро минах през кръстовището, където се беше случила катастрофата с Милен Цветков, който ми беше приятел и съм му бил няколко пъти на гости в предаването и много го харесвам и уважавам. Отвратително е да има хора, които да проявяват такава безотговорност. Органите на реда трябва да са толкова безкомпромисни, колкото са. В България се чувствам в безопасност", допълва изпълнителят.

Колкото до звездите, заставали зад волана под влиянието на алкохол или дрога, се оказва, че не се интересуват много-много от положението с полицията. Диона не следи скандалите с МВР и отказва да коментира.

"Ще се въздържа от коментар, защото не смятам, че един изпълнител трябва да коментира такива неща".

Попфолк дивата имаше пряк сблъсък със служителите на реда в началото на годината, когато бе заловена да шофира след употреба на кокаин.

"В ареста беше ужасно! Цяла нощ лежах на пода на килията и плачех", изповяда пред "България Днес" тогава фолкдивата, но явно два месеца по-късно не обича да се връща към спомена и да говори за полицаи.

"Не искам да се връщам към нощта в килията. Бях сама и много уплашена, стресирана. Нямах и телефон да се свържа с близките си. Миризмата беше ужасна! Не знаех какво се случва. Очите ми видяха ужасни хора в ареста - неадекватни, грозни гледки. Това е може би най-тежката нощ в живота ми. Не пожелавам на никого да изпита това, което преживях аз. Изумена съм как гаранцията, за която съм пусната, е рекордно висока - 5 бона", довери още Диона тогава.

Чаровната певица Дивна също не се вълнува много от материята и дори отбягва да следи новините.

"Не бих изказала мнение по въпроса, защото, честно казано, не следя актуалната ситуация и какво се случва. Това е една тема, която е доста далеч от мен... не се чувствам и компетентна, така че ще се въздържа", оправда се певицата.

Изпълнителката също е имала близък сблъсък с полицията, когато през 2018 година причини катастрофа, при която тежко пострада моделката Кристин Илиева. Тогава Дивна трябваше да ходи до град Левски, за да я съдят за катастрофата, при която пострада приятелката ѝ. Младата поп звезда шофира автомобила си "Тойота Корола" със 124 км/ч при ограничение от 90 км/ч. Инцидентът със звездата стана на 12 март близо до плевенското с. Българене. Певицата пътувала от родния си град Русе за София. С нея била и Кристин Илиева, която седяла на мястото до шофьора. На прав път Дивна тръгнала с висока скорост да изпреварва друга кола. Внезапно обаче насреща се задал камион. За да избегне сблъсъка, певицата завърта волана и опитва да се прибере в своята лента. Заради високата скорост обаче колата ѝ поднася и се забива в мантинелата. Дивна се размина само с уплахата, Кристин обаче е сериозно ранена. Десният ѝ крак е бил премазан и е била извадена от пожарникари.

Така и не се разбра дали Дивна се отърва с условна присъда или глоба.

"По принцип нямам доверие на милицията, но имам доверие на полицията", изкоментира и Васко Кръпката. И допълни за скандала в МВР: "Абсолютно нямам представа. Като гледам стария милиционер Бойко Рашков е много ядосан и възмутен, значи нещо става, което не се харесва на ченгетата и на комунистите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    гаро
    Тормозят- Наркоманите и то ако ги хванат щото къде е полицията в районното на карти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари