Лимонената киселина слага край на плаката в пералнята

1
Съставката трябва да се изсипе в отделението за прах
Съставката трябва да се изсипе в отделението за прах

Процедурата по почистване се прави само два пъти месечно

С течение на времето в пералнята се натрупва плака заради минералните соли, съдържащи се във водата. Това се отразява пагубно на нагревателя и ако плаката не се почиства редовно, експлоатационният живот на уреда ще намалее значително.

Опитните домакини знаят как да избегнат тази неприятна ситуация, пише Актуално. За целта те разчитат на едно достъпно средство, което използва веднъж на всеки 2 месеца. Освен че се справя с натрупаната плака, то ще решава и още един проблем - лошата миризма в пералнята.

Топ трик за премахване на плаката и лошата миризма от пералнята

Употребата на лимонена киселина е най-лесният и достъпен метод за решаването на тези два проблема. Тази хранителна съставка трябва да се изсипе в отделението за прах - използва се в количество за 25-30 g киселина за всеки кг от капацитета на пералнята.

След това уредът трябва да стартира с програма с дълъг цикъл на пране на висока температура.

Ако мръсотията и плаката е по-упорита, използвайте следния трик - приблизително в средата на прането изключете уреда от електрическата мрежа поне за няколко часа. Най-добре е да оставите пералнята изключена през нощта.

И накрая, последната стъпка ще бъде почистването на дренажния маркуч, филтъра и ластика от частиците, останали след разтварянето на варовика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари