Летящ ядрен хотел може да остане във въздуха с месеци

1
Хотелът никога няма да свършва горивото и може да остане във въздуха в продължение на няколко години, без изобщо да докосва земята
Хотелът никога няма да свършва горивото и може да остане във въздуха в продължение на няколко години, без изобщо да докосва земята

Хотелът никога няма да свършва горивото и може да остане във въздуха в продължение на няколко години, без изобщо да докосва земята

Видео, показващо амбициозен проект за „хотел на бъдещето“, който може да приеме 5000 гости и да остане във въздуха години наред, раздели интернет потребителите.

Изобразяващ огромен самолет, чийто дизайн е между мега круизен кораб и космическа станция, носеща се над облаците, видеото на кораба Sky Cruise беше публикувано от аниматора Хашем Ал-Гайли в YouTube.

В описанието дизайнерите казват, че той ще се захранва от ядрена енергия, ще бъде управляван от изкуствен интелект (AI) и ще има собствена наблюдателна кула, от която пътниците могат да се насладят на невероятни небесни пейзажи.

Те твърдят още, че машината може остане във въздуха години наред, като пътниците и провизиите ще пътуват до и от него чрез електрически търговски или частни самолети, които могат да кацнат на върха му.

Sky Cruise няма да има въглероден отпечатък с 20-те си електрически двигателя, "осигуряващи чиста ядрена енергия", посочва Independent, цитиран от Profit.bg.

„Благодарение на ядрената енергия, хотелът никога няма да свършва горивото и може да остане във въздуха в продължение на няколко години, без изобщо да докосва земята“, твърдят дизайнерите.

Той е представен като дестинация за почивка, подобно на луксозен круизен кораб, като във видеото се подчертава наличието на множество барове и ресторанти, плувни басейни, палуби за наблюдение, кина, театри и зали за игри, както и сватбени зали.

Във видеото се твърди, че AL ще предскаже и предотврати всякаква турбуленция, позволявайки на кораба да се „плъзга над нея с лекота“.

Много фенове на науката и дизайна обаче твърдят, че идеята е неосъществима. "Ако физиката и аеродинамиката не съществуваха, тогава този кораб действително би могъл да излети“, се казва в един от коментарите. Друг авиационен ентусиаст пише: „Дори не мога да си представя поддръжката на това огромно нещо. И колко пилота ще ви трябват, за да го управлявате?"

Трети обаче защитават концепцията, посочвайки, че „креативността зад идеята е прекрасна.“

Това не е първият технологичен дизайн за самолет на бъдещето, който става много популярен през тази година - през април китайска технологична компания разкри планове за хиперзвукови машини, които ще пътуват с една миля в секунда, покривайки маршрути на дълги разстояния, като този от Шанхай до Ню Йорк, за два часа.

Beijing Lingkong Tianxing Technology пусна анимационното видео, показващо как биха изглеждали предложените от него „космически полети“ – с ракетна установка, която „ускорява“ реактивен самолет до ръба на космоса, преди да се отдели от него, за да лети с около 7000 км в час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари