Лекари спасиха окото на мъж от Мартен

2
Димитър Неделчев пострадал при битов инцидент
Димитър Неделчев пострадал при битов инцидент Снимка: Facebook / УМБАЛ "Александровска"

Димитър Неделчев пострадал при битов инцидент

Окото на мъж 54-годишен мъж беше спасено с ювелирна операция, направена от лекари на Клиниката по Офталмология в УМБАЛ „Александровска". Това съобщи нейният началник проф. Александър Оскар.

Димитър Неделчев, на 54 г., от град Мартен (Русе) решава да ремонтира стара кафеварка. При работа с чук, от дръжката се отчупва пластмасово (бакелитено) парче, което отхвръква и причинява тежко разкъсно нараняване на окото с неметално чуждо тяло с ангажиране на роговица, предна и задна лещена капсула, тотална травматична сублуксирана леща, с пролабиране на стъкловидно тяло.

И всичко това в почивните дни, когато “по правило” се случват неприятните битови инциденти.

Благодарение на своевременната реакция, пациентът е транспортиран до София и хоспитализиран в Очна клиника на УМБАЛ “Александровска”, където преди броени минути, екип в състав: доц. Здравков - оператор, д-р Белчева (асистент), д-р Кирилов (анестезиолог), мед. сестри Таня Стоилова и Соня Славева, и санитар Мария, успешно извърши хирургичната интервенция по спасяването на окото на Димитър.

При операцията е отстранено чуждото тяло, зашита е роговицата, премахната е травматичната катаракта и е имплантирана изкуствена вътреочна леща в цилиарния сулкус, направена е 23G витректомия с преден достъп.

Димитър вече се чувства добре и спокоен, че няма напълно да загуби зрението си с пострадалото око, уверяват медиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Баш майстор
    Как ли се ремонтира кафеварка с чук?
  • 5
    1
    sdgsdggsd
    след 10 работни дни ще си покаже колко ги бива тия работници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари