Лекар спаси живота на мъж с подръчни материали по време на полет

1
С помощта на сламки, игла, кислородна маска и тиксо лекарят успява да изгради катетър
С помощта на сламки, игла, кислородна маска и тиксо лекарят успява да изгради катетър

По време на над 10-часов полет от китайския град Гуанджоу до Ню Йорк мъж от Китай започва да изпитва болки в пикочния си мехур, тъй като се оказва, че не е в състояние да уринира естествено.

По същото време на борда на самолета се намира негов сънародник, който се оказва хирург. Разбирайки за неразположението му, лекарят прибягва до нетрадиционен начин да изкара урината от организма на мъжа, тъй като е съществувал реален риск пикочният мехур да се спука от насъбралата се течност, разказва NOVINI.BG.

Мъжът е поставен на пода на самолета и тогава с помощта на сламки, игла, кислородна маска и тиксо лекарят успява да изгради катетър.

В продължение на 37 минути докторът успява да изсмука 800 мл урина и по този начин да спаси живота на мъжа. След като самолетът пристига на летището в Ню Йорк, мъжът е откаран в местната болница за преглед и изследвания.

"Имаше подут корем, потеше се и даваше признаци, че ще изпадне в шок. Ако не бяхме действали веднага, щеше да има трагичен край'', призна лекарят по-късно пред медиите, цитиран от ''Мирър''.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари