Лекар: При резки температурни амплитуди пациентите с оплаквания се увеличават

0
Сривът на температурите може да ни доведе до инфаркт, мигрена, болки в мускалите
Сривът на температурите може да ни доведе до инфаркт, мигрена, болки в мускалите Видео: NOVA

Сривът на температурите може да ни доведе до инфаркт, мигрена, болки в мускалите

Рязката смяна на времето влияе върху организма, особено на хората с хронични заболявания, алармират лекарите. Сривът на температурите може да ни доведе до инфаркт, мигрена, болки в мускалите. Темата в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS кардиологът д-р Любомир Христов.

Колкото по-ниски са температурите, толкова по-голям риск има от коронарни, мозъчни и други заболявания”, каза специалистът. Той уточни, че при резки температурни амплитуди пациентите с оплаквания се увеличават.

Организмът изпитва стрес и се засилват честотите на хипертонични кризи, инсултите и други заболявания. Внимателни трябва да са хората със сърдечни заболявания, тези в напреднала възраст, както и с високо кръвно налягане”, добави д-р Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари