„Лечители в градината“ събра природолюбители в Русенската библиотека

1
Надежда Максимова представи новата си книга „Лечители в градината“ – Наръчник за билки и билкари
Надежда Максимова представи новата си книга „Лечители в градината“ – Наръчник за билки и билкари Снимка: РБ „Любен Каравелов“

Надежда Максимова представи новата си книга „Лечители в градината“ – Наръчник за билки и билкари

На 16 февруари изследователката Надежда Максимова представи новата си книга „Лечители в градината“ – Наръчник за билки и билкари. Това е второто гостуване на Надя в библиотеката след 2019 г., когато донесе първата си книга „Девет цикъла сезони – за градината, билките, животните. и всичко останало“. Тя спечели на Феята от планината много нови приятели и последователи в Русе, практикуващи природосъобразен начин на живот.

Русенските фенове на Надя я очакваха с нетърпение в Библиотечко, за да им разкаже за своя нов Наръчник за билки и билкари. Авторката говори много по първата част на книгата - за особеностите при правенето и използване на извлеци и мехлеми и че е добре билките да се отглеждат в градината и да се наблюдават. За уважението и изумлението от комплексността на растенията, които са двигателната сила за всички наблюдения и открития, споделени в книгата.

Лечители в градината“ съдържа над 150 рецепти за приложение на лечебни растения в дома, градината и ежедневието. Книгата е плод на десетилетната практика на Надежда Максимова в отглеждането, изучаването и работата с лечебни растения и гъби. Книгата е единствен по рода си, широко обхватен алманах за лечебните билки на Балкана и как можем да инкорпорираме тяхното приложение в ежедневието ни.

Логично на срещата имаше много въпроси, мнения, пожелания и, разбира се, цветя.

Надежда Максимова подари „Лечители в градината“ на библиотеката с автограф: „На читателите на Русенска библиотека с пожелание за светлина и хармония по пътя. Благодаря, че сме заедно в магичната Вселена с билките“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари