Културен афиш в Русе

0
Русенска опера ще представи утре в зала „Филхармония“ младата пианистка Лили Богданова
Русенска опера ще представи утре в зала „Филхармония“ младата пианистка Лили Богданова

Драматичният театър ще представи на 25 ноември следващата си премиера за този сезон – „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир, в  постановка на Петър Денчев. Преди това, на 11 ноември ще гостува добричкия театър с „Чифликът край границата" от Йовков.

Русенска опера ще представи утре в зала „Филхармония“ младата пианистка Лили Богданова. Заедно с Русенска филхармония тя ще изсвири Третия концерт за пиано на Панчо Владигеров под диригентството на Маестро Найден Тодоров. Към програмата за вечерта са включени обичаната от всички Рапсодия „Вардар“, както и Седем симфонични български танца.

На 13 Ноември русенската публика ще може да види световната премиера на балета „Снежанка и седемте джуджета“ от Александър Йосифов. Спектакълът ще бъде повторен и на 23 ноември за тези, които не успеят да закупят билети за премиерата.

Преди съставът на Русенска опера да тръгне на турне във Франция с операта „Кармен“ от Бизе, публиката ще може да се наслади на спектакъла на 16 ноември в Русе.

След 7-годишна пауза в афиша на Държавна операРусе отново се появява „Дон Паскуале“ от Гаетано Доницети на 20.Ноември
Режисьорът на "Дон Паскуале" Джан Джаноти е в Русе за подготовката на предстоящата през месец декември премиера на операта "Селска чест" от Маскани.

На 24 Ноември Найден Тодоров ще зарадва русенци с голям концерт в зала Филхармония с незабравима музика от американското кино.

На 25 Ноември Теодор Койчинов и Русенска филхармония отново ще срещнат голямата музика на легендарните QUEEN.

На 27 Ноември русенци ще могат да се насладят на любимия на всички концерт-спектакъл „От Виена до Бродуей“ с най-доброто от света на оперетата и мюзикъла.

Държавна опера - Русе предлага промоционални пакети при посещение 4 заглавия по избор от разнообразния ноемврийски афиш.

Продължава и Есенният салон на изкуствата и културата. На 9 ноември в библиотеката ще бъде открита изложба с творби от Международния конкурс за комикс и блиц анимация. На 14 ноември студио „Театър“ при Общинския детски център за култура и изкуство ще отбележи 20 години от създаването си със спектакъл в театъра.

От 26 до 28 ноември в Доходното здание ще се проведе 40 национална джаз среща.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари