Култова дискотека в Бургас става Saloon LI

0
Фондацията „Лили Иванова“ иска под наем общински имот в Морската градина
Фондацията „Лили Иванова“ иска под наем общински имот в Морската градина Снимка: Facebook / Лили Иванова

Фондацията „Лили Иванова“ иска под наем общински имот в Морската градина

Бивша дискотека в Морската градина на Бургас може да се превърне в културен център. Инициативата е на ФондацияЛили Иванова“. От фондацията са изпратили писмо до Общинския съвет с искане да стопанисват сградата за 10 години. Там ще бъде създаден Saloon LI. Имотът с площ от 62 кв. метра е собственост на „Благоустройствени строежи“. Към него има зимна градина.

След ремонт в сградата ще бъде обособен многофункционален културен център за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др. Предвижда се организирането на школи за деца и ученици, съобщава БНР.

Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм, посочват от фондацията.

ФондацияЛили Иванова“ е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза с цел популяризиране постиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво, както и запазване и предаване на поколенията на творчеството на Лили Иванова.

Решението е в ръцете на общинските съветници, които ще заседават идния вторник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари