Крум Зарков: Партиите допуснаха сериозна грешка

0
По думите му ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес
По думите му ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес Видео: NOVA

По думите му ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес

Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес. Това ще доведе до проблеми както с провеждането и организацията на вота, така и с отчитането на резултата. Това мнение изрази в студиото на „На Фокус” по NOVA министърът на правосъдието Крум Зарков.

„Гласувам с машина. Едни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. А дебатът за хартията или машината се води дълго време. Абсурдно е, когато бяхме решили, че този въпрос е приключил и проведохме едни избори, които не предизвикаха никакъв проблем – да се изкара това като първа точка в дневния ред – това е абсурдно”, посочи Зарков.

По думите му това, което в направила Правната комисия, а именно разписките от машините да се броят ръчно, застрашава целия изборен процес. „Те приеха много проблематичен текст. Защото бюлетината е защитена. Тя е като банкнота. Докато разписките не са. От технологична гледна точка това ще създаде такива проблеми, за които тези, които ги гласуват - едва ли си дават сметка. Проблеми – както с провеждането и организацията на изборите, така и с отчитането на резултата”.

Според Зарков това не е обективен проблем на българското общество в момента. „Да извадиш на дневен ред една тема, която не е обективна на фона на проблемите на българското общество, партиите, която я направиха свой флагман – според мен допуснаха сериозна грешка”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари