Кравеферма в Русенско се преустройва в птицеферма

3
Проекти за напояване и доразвиване на ферми са сред актуалните инвестиционни намерения
Проекти за напояване и доразвиване на ферми са сред актуалните инвестиционни намерения

Проекти за напояване и доразвиване на ферми са сред актуалните инвестиционни намерения

Актуалните уведомления за инвестиционни намерения на родни фермери са предимно свързани с проекти за напояване и доразвиване или преустройство на вече съществуващи ферми, сочи справката на Agri.bg. Ето някой от тях.

„Преустройство на съществуваща стопанска сграда - кравеферма в птицеферма за отглеждане на 14 815 броя кокошки носачки” е инвестиционно намерение от град Глоджево, Русенско.

Съществуваща ферма в село Рельово, община Самоков има проект за изграждане на обор за до 100 крави юници при свободнобоксово отглеждане, както и за птицеферма за производство на кокоши яйца за консумация, с капацитет до 600 кокошки носачки. В плановете на фермата влиза и конюшна за 4 коня. Общата площ на селскостопанските постройки ще е 1250 кв. м. Възложителят вече има в съседния на този имот ферма с въведени в експлоатация, обори, доилна зала, силажни ями и други обекти, поддържащи дейността на стопанството.

За екооценка в РИОСВ - Бургас е внесено инвестиционно намерение „Изграждане на селскостопанска постройка за отглеждане на животни (говеда-майки) и помещение за обитаване". Новопредвиденият обект ще бъде изграден в землището на град Каблешково, община Поморие. Предвиден е за 30 животни, които ще се отглеждат оборно пасищно.

Проектите за напояване в страната са редица. В област Варна има няколко инвестиционни намерения за тръбни кладенци. Едно от тях е за изграждане и на тръбен кладенец в село Кардам, община Генерал Тошево с цел водовземане от подземни води за гравитачно напояване на земеделски култури. Имотът, който ще се напоява е с площ 486,55 дка. За реализацията на проекта е предвидено ползването на съвременна сондажна апаратура с техническа характеристика за изграждане на сондажи с дълбочина над 500 м.

През февруари 2024 г. е постъпило уведомление в РИОСВ - Бургас за „Капково напояване на земеделски култури с обща площ 1027,37 дка в землището на село Искра, община Карнобат от река Мочурица”. Става дума за черешова градина. Водата ще се водовзема с помпен агрегат и ще се доставя до имотите, предмет на напояване, с цистерни.

Отново в Бургаско ще се напояват овощни градини и по друго инвестиционно намерение: „Напояване на овощни градини с обща площ 120 дка в землището на град Карнобат от язовир „Малък топчия“ и напояване на овощни градини с обща площ 300 дка в землището на Карнобат от язовир „Голям топчия“ Водовземанията от язовирите ще става чрез помпени агрегати, а напояването на масивите - чрез системи за капково напояване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари