Косово заплашва Вучич с арест

0
Сръбският президент ще бъде арестуван, ако влезе в Косово без разрешение
Сръбският президент ще бъде арестуван, ако влезе в Косово без разрешение Снимка: Туитър

Сръбският президент ще бъде арестуван, ако влезе в Косово без разрешение, заяви министърът на вътрешните работи Джелял Свечля

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви по повод изявлението на президента на Сърбия Александър Вучич, че ще посети Грачаница много скоро, че "Вучич ще бъде арестуван, ако се опита да дойде в Косово без разрешение от Прищина", съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.

Попитан дали ще арестуват Вучич, ако дойде в Косово, Свечля заяви, че "всеки, който влезе на територията на Косово без разрешение, ще бъде арестуван, включително президентът на Сърбия“.

"Ако той изпрати молба, решението ще бъде на премиера дали да даде разрешение на Вучич или не. Как смятате, че някой, чужд гражданин, може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции", попита Свечля.

"Просто нямате държава, ако ръководителят на друга държава влезе на ваша територия без разрешение", каза той и добави, че не вярва, че "Вучич е толкова луд, че да дойде в Косово без разрешение".

Свечля също така заяви, че ситуацията със сигурността в северната част на Косово "никога не е била по-добра", съобщава Косово онлайн.

Той добави, че на север правителството на Косово "се бори срещу престъпните групи, като по този начин гарантира законността и реда".

"Северно Косово беше черна дупка по отношение на законността и реда, степента на конституционност. Виждахме тази ситуация като неприемлива, затова я променихме коренно. Вече има функциониращи институции, които работят за осигуряване на реда, мира и спокойния живот на населението там. Това са основните параметри, които задаваме", каза Свечля.

По думите му промените вече са видими.

"Имаме полиция, която изпълнява ежедневните си задължения. Имаме много добро сътрудничество с гражданите там", каза Свечля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    2
    фена на Путин
    Косово как се напъват. Шепа умирисани мангало-калмари. Тя Сърбия ще ги начука някой ден. То да не е като у нас, прибиват ни в македония и ние им се гъзим още повече.
  • 33
    1
    Местен
    Сърбите си имат Косовари,Българите,Македонци,а Руснаците Украинци. Танто за КуКуРиГу
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари