Кошмарно пътуване по линията Русе - Щръклево

15
Пътници ежедневно са подложени на кошмарно пътуване с автобуси, които нямат нито прозорци, нито климатик
Пътници ежедневно са подложени на кошмарно пътуване с автобуси, които нямат нито прозорци, нито климатик Снимка: Архив

Пътници ежедневно са подложени на кошмарно пътуване с автобуси, които нямат нито прозорци, нито климатик

Другите проблеми са грешно издадените билети според маршрута на пътуване, грешни дати, грешни часове, отказ от издаване на билет за дете с намаление. Друг голям проблем е, че от месеци разписанието е орязано и няма достатъчно курсове, които да са удобни за хората.

Сигнал за това е изпратен в платформата на Helpbook.info и е насочен към администрацията на Община Русе.

"Този сигнал е свързан с обществения превоз на пътници по линията Русе - Щръклево от областната транспортна схема на Област Русе от квотата на Община Русе.

Пиша Ви във връзка с това, че от няколко месеца фирмата превозвач постоянно нарушава утвърденото маршрутно разписание с часове на тръгване от гр. Русе и от с. Щръклево. Също така някои от автобусите не разполагат нито с прозорци, нито с климатик и пътуването в най-топлите часове от деня е кошмарно. Друг проблем е грешно издадените билети според маршрута на пътуване, грешни дати, грешни часове, отказ от издаване на билет за дете с намаление.

Друг голям проблем е, че от месеци разписанието е орязано и няма достатъчно курсове, които да са удобни за хората.

Например в делник курсът в 20:00 часа от Русе липсва, както и в празник липсват 19:00 часа и 20:00 часа, които са много важни за работещите. Като цяло празничното разписание е изключително незадоволяващо нуждите на село Щръклево, предвид неговото постоянно увеличаващо се население. Този проблем с разписанието се задълбочи и поради факта, че от 1.04.22 г. Община Иваново отказа да изпълнява своята квота за обществен превоз на пътници, което допълнително затрудни придвижването, и хората са изправени пред невъзможност от това да ходят навреме на работа и да се прибират.

Много моля за по-строг контрол от страна на Община Русе върху изпълнението на обществения превоз, да се вземат мерки по отношение на нарушенията, които се извършват от страна на фирмата "Метеор АД", и в най-кратък срок Община Русе да възстанови цялостното утвърдено разписание от нейната квота по линията Русе - Щръклево.

Също така Община Русе да уведоми областния управител на Област Русе за липсата на курсове от страна на Община Иваново и да се търси допълнително решение, което да е от полза на жителите и гостите на с. Щръклево."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Евалина колева
    Крайно време е вече да се обнови това разписание да се пусне в 9 ч от Щръклево И в12 ч от Русе в 19 ч в празник и почивен ден .Не само да се оправдават че няма пътници .Ако редовен превоз ще има и пътници.Не само да се мисли за бърза печалба .Мили управници мислете и своите избиратели а не само за изгодата
  • 8
    10
    злобар
    Ха ха ха хак да ви е сега . Нали искахте община Иваново , и ей ви Иваново . Не разбирам защо се оплаквате на община Русе . Когато цяло село се вдигна на крака да се прехвърли към община Русе кметчето на селото се скъта в миша дупка . После се разбра че той носел също вина община Щръклево да се превърне в парцал на Иваново .
  • 0
    9
    Анонимен
    " Кой не скача е червен", а? Кво ревете сега, фирмите частни ли са? Частни. Нямало курсове в 19 и 20 часа, ами няма я... няма си пие ракията шоферчето, ами ще ви вози. Нали капитализъм искахте бе.
  • 17
    8
    Даниел
    Автобусите, направени за 10 човека, редовно носят по 15-20 човека..
  • 8
    7
    antropos
    Автобусите нямат прозорци? Защо се оплаквате - това е чудесно при липса на климатик.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари