Кораб потъна край румънския бряг на Черно море

0
Трима души са изчезнали
Трима души са изчезнали

Трима души са изчезнали

Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна тази сутрин в Черно море на 26 морски мили от ръкава Сфънту Георге на река Дунав, съобщава Румънската служба за корабоплаване, цитирана от Аджерпрес и БТА.

Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души.

"Операцията по издирване и спасяване под координацията на Центъра за координация и морско спасяване (MRCC) в рамките на Румънската служба за корабоплаване е в пълен ход, след като плавателният съд "Mohammad Z" потъна. Сигналът беше получен около 4:00 часа сутринта, а служителите на MRCC веднага изпратиха в зоната плавателните съдове "Артемис" и "Аполо", посочва службата в прессъобщение.

В него се отбелязва, че е поискана и подкрепа от Гранична полиция, която е изпратила на мястото на инцидента два плавателни съда на Министерството на вътрешните работи.

Сигнал е подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наблизо, за да се включат в операцията по издирване и спасяване на човешки живот.

"Потъналият кораб "Mohammad Z" под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египетски граждани, а осем от тях са били спасени от търговския кораб "Michel", който се е намирал най-близо до мястото на инцидента и чийто действия са били координирани от служителите на MRCC", се посочва в съобщението.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са обявени за изчезнали - всички те са сирийски граждани.

"Причината за потъването на кораба не е известна до момента и ще бъде извършено разследване, за да се установят причините и обстоятелствата, при които е станало корабокрушението", посочва още Румънската служба за корабоплаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    1-ГУ на ДС 5-то управление
    С какво е бил натоварен? Танзания? Линията на Мутафчииски,едно време.И технократ е имало там.
  • 3
    1
    Причината
    Застраховкатааааааааааа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари