Колумбия прекратява дипломатическите си отношения с Израел

1
Причината са израелските действия в ивицата Газа
Причината са израелските действия в ивицата Газа

Причината са израелските действия в ивицата Газа

Президентът на Колумбия Густаво Петро обяви днес, че ще прекрати дипломатическите отношения на страната си с Израел заради израелските действия в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Агенцията припомня, че Петро отдавна критикува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и отправи молба към Международния съд на ООН в Хага да се присъедини като ищец по делото на Южна Африка срещу Израел за геноцид.

"Ето го пред вас правителството на промяната, на президента на републиката, който обявява, че утре ще преустанови дипломатически взаимоотношения с Държавата Израел... заради това, че има правителство, заради това, че има президент, които извършват геноцид", заяви Петро пред събрали се демонстранти в колумбийската столица Богота, които участваха в манифестация по случай Деня на труда, пише БТА.

Шестващите подкрепиха социалните и икономическите реформи на Петро.

През февруари колумбийският президент обвини Израел и в публикация в социалната платформа "Екс", че извършва "геноцид" срещу палестинците в ивицата Газа, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Аз
    Браво на колумбийците!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една от най-големите заблуди е, че немското е по-качествено от китайското. Ето - Берлинската стена падна, а китайската държи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари