Кметът на Плевен: Отводнителната ни система е стара и компрометирана

0
Валентин Христов ще настоява за увеличаване на сумата, отпусната за ремонт на отводнителната канализационна система
Валентин Христов ще настоява за увеличаване на сумата, отпусната за ремонт на отводнителната канализационна система

Валентин Христов ще настоява за увеличаване на сумата, отпусната за ремонт на отводнителната канализационна система

Една от основните причини за нанесените от вчерашния дъжд с градушка щети в Плевен е остарялата и амортизирана канализационна отводнителна мрежа, това заяви пред медиите днес кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов: „Още преди около месец съм разпоредил да бъдат проверени и почистени всички шахти в Плевен. Отводнителната ни система е стара и компрометирана, тя не може да поеме огромното количество вода, която се стича от по-високите части на града към центъра. Изпълнението на проект за воден цикъл на Плевен с подмяна на канализационната система би решил този основен за града ни много сериозен проблем“.

Д-р Христов информира, че с решение на Министерския съвет има отпуснати общо 120 млн. лв. за област Плевен именно за такива дейности, като изискването е средствата да се разпределят между общини с жители над 10 000 жители, предава БТА. „Такива общини в областта са Плевен и Кнежа. Община Плевен е с население от над 100 000 души и се предполага, че трябва да получи по-голямата част от тези средства. Това обаче не е така – за Плевен са отпуснати 30 млн. лв., в същото време за Кнежа са предвидени 80 млн. лв. Не знам каква е причината за това неравномерно разпределение на средствата, още повече при ясно заложен основен критерий брой на жителите на съответната община. Затова, предвид сериозността на проблема с наводненията и спешната нужда канализационната мрежа на Плевен да се подмени и разшири, ще продължавам да настоявам и пред Министерски съвет, и пред Министерство на околната среда и водите, и пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството, да преразгледат решението и Плевен да получи достатъчни за изпълнението на воден цикъл на града средства. Не можем да спрем природните стихии и да се борим с природата, но можем да направим необходимите технически подобрения, за да се справяме с тях“, категоричен е д-р Валентин Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Аз
    Кмета е много зле. И новия областен също. Толкова много вода няма как да влезе в канализация. Освен ако каналите не са големи колкото тунелите на Хемус. И пак не е сигурно че ще се събере всичката вода. Клета просто иска пари и гледа да направи мръсно на Кнежа.
  • -6
    1
    дидо
    сега тъпите кратуни нирчащи се ппдбъ, дето бяха против Водният цикъл в Русе да замълчат вовеки несретници политически
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари