Кирил Петков с коментар за връщането на частната лаборатория на "Капитан Андреево"

0
Той е подал искане към ДАНС да се установи дали Христо Ковачки е собственик на "Брикел" или има контрол върху това дружество
Той е подал искане към ДАНС да се установи дали Христо Ковачки е собственик на "Брикел" или има контрол върху това дружество Снимка: NOVA

Държавата може да загуби пари за 6 детски болници, 15 областни, 52 ядрено магнитни скенера или 6 хиляди бебешки кувьози, коментира премиерът в оставка

Два примера защо трябва да продължи реформата в Съдебната система даде на брифинг след заседанието на МС премиерът в оставка Кирил Петков - за лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево" и за "Брикел", предаде NOVA

Петков коментира решението на ВАС за "Капитан Андреево": "Докато този тип решения съществуват, аз се страхувам, че не сме свършили промяната, но това да се случи, трябва да имаме свободно мнозинство за тази съдебна реформа", каза премиерът.

"Това, че частната лаборатория на "Капитан Андреево" ще бъде потенциално върната от втората инстанция означава, че най-вероятно държавата има голям риск да се лиши от 50 млн. лева приход на година", посочи Петков.

По думите му това са 6 детски болници, 15 областни, 52 ядрено магнитни скенера или 6 хиляди бебешки кувьози. "Сега вместо държавата да може да купува тези неща, ако остане това решение на ВАС, те ще отидат в печалбата на една частна фирма на границата", каза Кирил Петков.

Той е подал искане към ДАНС да се установи дали Христо Ковачки е собственик на "Брикел" или има контрол върху това дружество.

"Тези норми, които бяха установени - на серен диоксид над 15 пъти и на фини прахови частици – над 30 пъти – бяха невероятни, че такова предприятие може да съществува в ЕС", посочи Петков. Той обясни, че при престоя на екипа му над 2 часа е имало хора, които не са се чувствали добре.

51 наказателни постановления са издадени на предприятието, много от тях са били прекратени от съда в Гълъбово, а институциите не са ги обжалвали, допълни Петков и подчерта, че това е още един пример защо трябва да продължи реформата на Съдебната система.

Петков съобщи още, че общините ще могат да разполагат с парите по техните проекти, както и че е взето решение за спешната медицинска помощ по въздуха. Така на практика за набавянето на 6 хеликоптера вече има обществена поръчка и в скоро време те ще могат да се отзовават в най-необходимото време, познато още като "златния час" след инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    реалист
    Което не става с пари, става с много, много пари...
  • 2
    3
    До 2
    Неговото не е от слънцето,по рождение си го има.
  • 1
    2
    До 1
    Стой на сянка,слънцето е силно и вредно!
  • -6
    1
    kliu
    1. Наруши Конституцията на Република България! 2. Показа агресия спрямо Русия! 3. Гаври се с Русия! 4. Започна да разделя обществото на фоби и фили! 5. Интересуваше се само от външната политика, защото му беше заповядано от сащ, англия и франция, обслужваше чужди държавни интереси! Българите въобще не го интересуваха! Първата му работа след назначението му беше да посети сащническия посланик, после да иде в усрайна, а българите - нямаха значение за него, защото про100$$ к!р0 е чужденец, никога не е бил българин! 6. Доказа, че е агент/шпионин на сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари