Кибератаки на "Български пощи": Как ще си платят сметките в русенско село?

3
Най-засегнати от проблема се оказаха малките населени места
Най-засегнати от проблема се оказаха малките населени места

Най-засегнати от проблема се оказаха малките населени места

Редица проблеми в цялата страна, след като преди дни информационните системи на "Български пощи" станаха обект на кибератаки.

Част от услугите бяха спрени, а други забавени. Най-засегнати от проблема се оказаха малките населени места, където хората разчитат единствено на пощенския клон. Те не само получиха пенсиите си със закъснение, но и все още не могат да си платят сметките за ток и вода, предаде БНТ.

Постоянно живеещите в село Баниска са близо 500 души. Заради проблема в системата на пощите, много от хората все още не са успели да платят сметките си или търсят алтернативен вариант да изплатят задълженията си.

"Пощенският клон работи, но не може да обслужва граждани, тъй като системата не работи", заяви в "Денят започва" Ангелина Начева, кмет на село Баниска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Изумена
    Защо не взехте интервю от служителите на БП? Така щяхте да получите информация,че пенсиите продължиха да се изплащат по ведомост и няма как някой да остане без пари,освен ако не отиде да си ги получи.И на изипей им блокира системата,но от това не се направи такъв голям проблем.А дори да имаше банкомат в селото,този който си получава пенсията на гише пак няма как да я изтегли от банкомат.
  • 3
    5
    Котка
    Държавата не че не може - НЕ ИСКА да оправи проблема. Да си спомним за един министър от Русе. Той е собственик на какво...?
  • 5
    4
    Никола
    Какви пощи какви 5 лева? ГЕРБерски некадърници вече 10 години се подвизават в пощите.какискате да са наред!
  • 5
    3
    Селянин
    Значи, отивам до пощата и не мога си платя тока. Защото няма каса на ЕОН. ОК, прибирам се ама преди това съм направил скандал, със съответния протокол, с дата и час от полицията. ЕОН обаче пристигат и ми спират тока поради неплащане. ОК и за това. Хайде пък едно дело, че съм имал 12 фризера със замразено агнешко на 30 лв. килограма, което се е развалило. Трима свидетеля ще намеря. Автомобил нямам, пък и да имам нямам пари за гориво до града да си платя тока.
  • 8
    2
    до 1
    Погледни на Български Пощи от друга страна - те имат имоти във всяко населено място, обикновено на центъра, а в по-големите и по няколко имота. Всъщност само Българската Православна Църква има повече имоти от БП. Явно някой скоро ще се облажи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари