КЕВР ще проверява "Топлофикация Русе"

1
Проверките са назначени заради значителен брой сигнали и жалби от потребители
Проверките са назначени заради значителен брой сигнали и жалби от потребители Снимка: "Топлофикация Русе"

Проверките са назначени заради значителен брой сигнали и жалби от потребители

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди график на плановите проверки през 2023 година на дружества в секторите „Електроенергетика и Топлоенергетика“, "Природен газ" и "ВиК услуги". Планираните проверки са в изпълнение на правомощията на регулатора съгласно Закона за енергетиката и Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, предава Агенция Фокус.

Две енергийни дружества в сектор "Топлоенергетика" ще бъдат обект на проверки от Комисията през 2023 година - „Топлофикация Велико Търново“ ЕАД и „Топлофикация Русе“ ЕАД. Планът на проверките предвижда да бъде извършен контрол на място за изпълнението на техните лицензионни задължения. Срещу двете дружества има значителен брой сигнали и жалби от потребители, което е повод Комисията да провери качеството на техните топлофикационни услуги.

През 2023 година в сектор „Електроенергетика“ експерти на Комисията ще извършат планови проверки на три дружества - „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД. Проверките ще бъдат с тематична насоченост и ще бъдат фокусирани върху въпроси, които потребители поставят в своите жалби и сигнали до КЕВР.

Целта е да бъде извършен регулаторен контрол и да бъдат изготвени оценки и анализи на мерките, които дружествата - лицензианти предприемат за отстраняване на възникналите проблеми. Контролните звена на КЕВР ще проверяват изпълнението на инвестиционните програми на дружествата през 2022 година и извършените инвестиции спрямо инвестициите, включени в регулаторната база на активите за регулаторния период. В трите дружества ще бъдат извършени проверки по присъединяването на обекти за производство на електрическа енергия от ВЕИ, за което през 2022 година Комисията получи значителен брой жалби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Гост
    Ще проверят ли по коя формула се смята енергията за затопляне на един кубик вода, че в най-топлите зими имам най-много начислена такава? А имам една година, в която лятото енергията на кубик вода е по-висока, отколкото през зимата.
  • 6
    2
    Кво
    Де пипнеш и вътре ама голямата маса в заседателната е готова от пиле мляко ще има тъй че споко всичко е окей
  • 6
    1
    фафафаф
    къде са "комините" ли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари