Късо съединение подпали мазе в Русе

0
92-годишният стопанин е опитал да погаси пожара сам до идването на огнеборците
92-годишният стопанин е опитал да погаси пожара сам до идването на огнеборците Снимка: Кис 13 / архив

За изтеклото денонощие екипите на пожарната са имали 7 излизания по сигнали за произшествия, инциденти и оказване на техническа помощ в Русенско.

За времето то 09:55 до 10:55 часа екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН – Русе е реагирал на сигнал за миризма на газ на ул. Борисова 56. Служителите са установили на адреса теч на газ от кран към разходомер. Представители на фирмата, поддържаща инсталацията, е отстранила повредата.

В 10:02 часа екип от РСПБЗН – Ветово е изпратен да премахне дърво, паднало по пътя между Ветово и Семерджиево. Служителите са работили там до 13:55 часа.

За времето то 10:50 до 13:00 часа екип от сектор СОД – Русе е оказал съдействие на РЗИ за пренасяне на защитни облекла и материали.

В 18:06 часа пожарникарите от Втора РСПБЗН – Русе са пратени на адрес на ул. Чипровци в Русе, заради сигнал за пожар в комин. Произшествието е било в бл. „Сакар планина“ във вх. В. Коминът е охладен с вода, проверени са всички апартаменти. Не са установени пострадали хора или нанесени щети.

Сигнал за пожар в избени помещения на ул. "Фердинанд" 16 в Русе е вдигнал на крак екип огнеборци от Втора РСПБЗН вчера вечерта в 19:20 часа. Произшествието било възникнало в мазето на възрастен мъж, заради късо съединение. Пожарът е погасен от огнеборците. На място е изпратен и екип на ЦСМП, за да прегледа стопанина /92 г./, който се е опитал да погаси пожара сам.

Още един сигнал за запален комин на адрес на ул. Ресен в Русе е постъпил снощи в 21:40 часа. На адреса са изпратени огнеборци от Втора РСПБЗН – Русе. Служителите са охладили комина с вода, проверили са всички апартаменти, няма нанесени щети. Причината е била - неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди.

В 21:55 часа екип от ССОД – Русе е посетил адрес на ул. Доростол в Русе, заради сигнал за счупен живачен термометър в блок „Цитадела“. Живакът е събран и депониран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари