Карлос Насар счупи световен рекорд, но постижението няма да бъде признато

1
Досегашното върхово постижение принадлежи също на българина
Досегашното върхово постижение принадлежи също на българина Снимка: Instagram

Кои рекорди във вдигането на тежести се признават?

Карлос Насар подобри световен рекорд по време на състезание от Втора Бундеслигата, където вдига за отбора на Хайнсхайм. Европейският шампион закова 226 кг в изтласкването, но постижението няма да бъде признато, пише Гонг. За рекорди във вдигането на тежести се признават само резултати на олимпийски игри, световно и европейско първенство, както и Световна купа.

Освен това българинът бе с лично тегло 90.80 кг, а световният рекорд е за категория до 89 кг. Досегашното върхово постижение принадлежи на Карлос - 223 кг на Световната купа в Доха в края на миналата година.

Българският талант направи и неуспешен опит за световен рекорд в другото движение. Той обаче не успя на 183 кг в изхвърлянето.

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари