Канада: Израел не стои зад удара по болницата в Газа

3
Ударът по-вероятно е причинен от отклонила се ракета, изстреляна от Газа, заключава канадското министерството на отбраната
Ударът по-вероятно е причинен от отклонила се ракета, изстреляна от Газа, заключава канадското министерството на отбраната Снимка: БТА / АP

Ударът по-вероятно е причинен от отклонила се ракета, изстреляна от Газа, заключава канадското министерството на отбраната

Националното министерство на отбраната на Канада заяви вчера, че Израел не стои зад удара по болницата Ал Ахли в Газа на 17 октомври, предаде Ройтерс.

Анализ, извършен независимо от канадското разузнавателно командване показва с висока степен на сигурност, че Израел не е ударил болницата Ал Ахли на 17 октомври 2023 г.“, се казва в изявление.

Ударът по-вероятно е причинен от отклонила се ракета, изстреляна от Газа, заключава министерството на отбраната въз основа на анализ на открити източници и класифицирана информация.

Констатациите на Канада са подобни на заключенията на Франция и САЩ. Канада заяви, че нейната оценка се основава на анализ на щетите от взрива в болничния комплекс, включително прилежащите сгради и района около лечебното заведение, както и на модел на полета на ракетата.

Палестинските власти съобщиха, че 471 души са били убити във вторник при взрива в болница Ал Ахли.

Министерството на здравеопазването в Газа хвърли вината върху израелски въздушен удар, докато Израел каза, че взривът е причинен от неуспешно изстрелване на ракета от екстремисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари